Tietoa meistä

Porin yliopistokeskus on 1 400 opiskelijan, 150 asiantuntijan ja kolmen yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö.

Porin yliopistokeskuksen hallintomallina on konsortio, jonka ylin päättävä elin on kaksi kertaa vuodessa kokoontuva rehtorikokous. Sen puheenjohtajana toimii koordinaatioyliopiston, Tampereen yliopiston, rehtori.

Porin yliopistokeskuksen sisäisestä hallinnosta, edunvalvonnasta ja yhteisistä asioista vastaa kerran kuukaudessa kokoontuva johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii yliopistokeskuksen johtaja. Käytännössä yhteistä toimintaa koordinoi ja toimeenpanee yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö.

Johtoryhmän lisäksi toimivat opetuksen johtoryhmä, tutkimuksen johtoryhmä, hallintoryhmä ja viestintäryhmä. Muut yhteistyöryhmät (yliopistokeskuksen kirjaston ohjausryhmä, hyvinvointityöryhmä, ristiinopiskelutyöryhmä, kriisiryhmä) toimivat näiden alaisuudessa.

Yliopistokeskuksen ja sen yksiköiden tukipalvelut tuottaa palvelukeskus, opiskelijapalvelut Pointer ry ja kirjastopalvelut Porin yliopistokeskuksen kirjasto.

Tutustu Porin yliopistokeskuksen vuosittaiseen SÄIKEITÄ-tiedejulkaisuun!