3D-tulostin

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä on 3D-tulostin. Laitteen käyttö on toistaiseksi ilmaista käytettävillä väreillä ja materiaaleilla. Materiaaleista käytettävissä on alkuun PLA ja PLV.

Varaaminen

3D-tulostin tulee varata UCPorin käytössä olevan tilavarausjärjestelmän htilan kautta. Varaustilanne nähtävissä osoitteessa lukujarjestys.ucpori.fi (hakusana: esim. 3d)

Opiskelijat varaavat laitteen opiskelijapalvelupisteen (toimisto(at)pointerry.fi tai 1. krs opiskelijapalvelut) kautta.

Muistathan varata (tilavarausjärjestelmästä) tulostukselle riittävä aika.

Käyttö

Duoa voi käyttää SD-muistikortilla. Tulostettava kappale viipaloidaan Repetier-Host -ohjelmistossa (ilmainen), josta kappale tallennetaan muistikortille. Tietokoneen ei tarvitse olla usb-yhteydessä tulostimeen (tarvittaessa usb-kaapelin voi lainata palvelukeskuksesta).

Varmista, että mallinnuksen viipaloinnin g-koodi on Prenta Duo -asetusten mukainen! Tarkista nämä käyttöohjeesta tai www.prenta.fi

Tulostinlaitetta olevat käyttöohjeet säilytetään tulostimen alapuolen hyllykössä. Tutustu sähköiseen käyttöohjeeseen tästä.

Ethän jätä tulostinta ”valvomattomaan” tilaan pitkäksi aikaa. Mikäli/kun poistut laitteen ääreltä, jätä yhteystietosi laitteen lähettyville!

Huomioithan, mikäli jatkat työskentelyä iltaisin - uudelleenkirjautuminen klo 20.30–21.00 välisenä aikana! Suunnitellessasi tulostusajankohtaa, huomioithan että aulasta tulee poistua päivittäin viimeistään klo 24.00.Siivoa ja sammuta laite käytön jälkeen!

Tarvikkeet

Käytettävissä olevien materiaalien (PLA ja PLV) käytöstä sovitaan Palvelukeskuksen kanssa. Käytön jälkeen materiaalirullat palautetaan Palvelukeskukseen. Myös omien materiaalien käyttö laitteessa on sallittua.

Mallinnukseen suositeltavia ilmaisia ohjelmia mm.:

- Sketchup

- 123D Design