Avaimet ja kulkuohje

Porin yliopistokeskuksen päätoimiset opiskelijat saavat tarvittaessa käyttöönsä henkilökohtaisen sähköavaimen.

Liikkuminen yliopistokeskuksen tiloissa

(HUOM! Koronarajoitusten vuoksi tällä hetkellä kaikista tiloista poistuttava klo 21 mennessä!)

Yliopistokeskuksen aukioloaikoina liikkuminen yleisissä tiloissa onnistuu ilman sähköistä avainta. Sähköavaimen tarvitset sähköistä tenttitilaa, kirjaston ja tietokoneluokkien omatoimikäyttöä sekä ilta- ja viikonlopputyöskentelyä varten.

Yliopistokeskuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä päivittäin klo 6.30–24.00 välisenä aikana (kirjasto 24/7).Mikäli jatkat työskentelyä klo 21 jälkeen sinun on tehtävä uudelleenkirjautuminen klo 20.30-21.00 välisenä aikana.

Sähköistä tenttitilaa varten Palvelukeskuksesta on saatavissa myös erillinen laina-avain.

Lisätietoja saa ao. kulkuohjeesta ja neuvonnasta.

Lue ja tutustu kulkuohjeeseen: opiskelijat (pdf) / exchange students (pdf) / henkilökunta (pdf)
ja noudata ohjeita! HUOM! Koronarajoitusten vuoksi kaikista tiloista poistuttava klo 21 mennessä tai aiheuttaa hälytyksen!)

Ohjeiden vastainen kulkeminen aiheuttaa hälytyksen. Hälytysmaksu veloitetaan alla olevan hinnaston mukaisesti hälytyksen aiheuttaneelta henkilöltä.

Kirjaston 24/7 käyttö

Porin yliopistokeskuksen kirjasto on yliopistokeskuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle avoinna ympäri vuorokauden (24/7). Työskentely kirjaston tiloissa on siis mahdollista myös kirjaston palveluaikojen ulkopuolella. HUOM! Koronarajoitusten vuoksi myös kirjastosta poistuttava klo 21 mennessä tai aiheuttaa hälytyksen!)

Edellytykset 24/7 käytölle

  • 24/7 käyttö on mahdollista vain henkilökohtaisen sähköavaimen haltijoille (pääsääntöinen läsnä olevaksi ilmoittautunut opiskelija tai henkilökunnan edustaja).
  • Arkipäivisin kirjaston sulkeuduttua / palveluajan päätyttyä tulee kunkin käyttäjän kirjautua sähköavaimella kirjastoon kirjaston pääovella! (kts. palveluajat).
  • Muista myös uudelleenkirjautuminen klo 20.30-21.00 mikäli jatkat työskentelyä klo 21.00 jälkeen
  • Klo 21 jälkeen kulku sallittu kirjaston lisäksi ainoastaan ”kirjastokäytävän” vessoihin. Sisään/uloskäynti yliopistokeskukseen tapahtuu tuolloin 11 C -rappukäytävän kautta (kts. kartta).

Sähköavaimen anominen

Opiskelijoiden sähköavain anotaan oheisella lomakkeella. Avain noudetaan/kuitataan palvelukeskuksesta, sähköposti-ilmoituksen saatuasi. Käsittelyaika n. 1-2 arkipäivää. Ainoastaan läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat ovat oikeutettuja sähköavaimeen.

Sähköavaimen voimassaolo ja lisäajan anominen

Opiskelijoiden sähköavain on voimassa lukuvuoden kerrallaan. Sähköavaimeen anotaan vuosittain tarpeen mukaan lisäaikaa oheisella lomakkeella. (Lomake avoinna vuosittaina 1.4.-4.9. välisenä aikana). Ainoastaan läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat ovat oikeutettuja sähköavaimeen.

Sähköavaimen palauttaminen

Sähköavaimen voimassaolo päättyy vuosittain 4.9., mikäli sitä ei ole anottu uudelleen. (kts. yllä Sähköavaimen voimassaolo ja lisäajan anominen)

Sähköavain palautetaan henkilökohtaisesti Palvelukeskukseen/neuvontaan. Huomioithan, että mikäli palautat avaimen muulla tavoin (esim. postilaatikkoon tai postitse) teet tämän omalla vastuullasi. Palautumattomista sähköavaimista laskutetaan 4.9. jälkeen 100 € (sis. alv.) käsittelymaksu.

Jos avain katoaa

Jos hukkaat sähköavaimesi, sinun pitää ilmoittaa asiasta välittömästi palvelukeskukseen/neuvontaan, jotta avain voidaan jäädyttää etsintöjen ajaksi. Vastuu avaimen käytöstä on sinulla siihen asti, kunnes olet ilmoittanut avaimen katoamisesta. Huomioithan, että hukattuun avaimeen et kuitenkaan voi anoa lisäaikaa.

Kadonneesta avaimesta peritään 40 € (sis. alv.) käsittelymaksu. Kadonneen avaimen tilalle voit tarvittaessa hankkia uuden avaimen.

Maksut

Yliopistokeskuksen johtoryhmän tekemän päätöksen mukaisesti vartiointiliikkeen hälytyskäynnit veloitetaan hälytyksen aiheuttaneelta henkilöltä kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan, kuten myös muut oheiset kulut.

Hinnat 1.7.2013 alkaen (sis. alv 24 %)

  • Hälytys arkisin (ma klo 6 - pe klo 18): 40 €/kerta
  • Hälytys viikonloppuisin (pe klo 18 - ma klo 6) ja arkipyhinä: 70 €/kerta
  • Suojakuvut: 16 €/kpl
  • Kadonnut/rikottu sähköavain 40 €/ kpl
  • Palauttamattoman avaimen käsittelymaksu 100 €/kpl.