Porin yliopistokeskuksen kulkuohje sekä sähköavaimen käyttö tiloissa

Yliopistokeskuksen tiloissa kulkeminen on arkisin vapaata. Tiettyjen tilojen käyttöä ja ilta-aikaista kulkemista varten tarvitaan henkilökohtainen sähköavain.

Liikkuminen yliopistokeskuksen tiloissa

 • Yliopistokeskuksen aukioloaikoina liikkuminen yleisissä tiloissa onnistuu ilman sähköistä avainta. Sähköavaimen tarvitset sähköistä tenttitilaa, kirjaston ja tietokoneluokkien omatoimikäyttöä sekä ilta- ja viikonlopputyöskentelyä varten.
 • Sähköistä tenttitilaa varten palvelukeskuksesta on saatavissa myös erillinen laina-avain.
 • Yliopistokeskuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä päivittäin klo 6.30–24.00 välisenä aikana (kirjasto 24/7).Mikäli jatkat työskentelyä klo 21 jälkeen sinun on tehtävä uudelleenkirjautuminen klo 20.30-21.00 välisenä aikana.

Tutustu alla olevaan kulkuohjeeseen (pdf-tiedostot) ja kysy tarvittaessa lisätietoja neuvonnasta.

Ohjeiden vastainen kulkeminen aiheuttaa hälytyksen. Hälytysmaksu veloitetaan alla olevan hinnaston mukaisesti hälytyksen aiheuttaneelta henkilöltä.

Kirjaston ympärivuorokautinen käyttö

Porin yliopistokeskuksen kirjasto on yliopistokeskuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle avoinna ympäri vuorokauden (24/7). Työskentely kirjaston tiloissa on siis mahdollista myös kirjaston palveluaikojen ulkopuolella.

Edellytykset kirjaston ympärivuorokautiselle käytölle

 • Kirjaston ympärivuorokautinen käyttö on mahdollista vain henkilökohtaisen sähköavaimen haltijoille. Tällaisia ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet pääsääntöiset opiskelijat tai henkilökuntaan kuuluvat.
 • Arkipäivisin kirjaston sulkeuduttua / palveluajan päätyttyä tulee kunkin käyttäjän kirjautua sähköavaimella kirjastoon kirjaston pääovella! (kts. kirjaston palveluajat).
 • Mikäli jatkat kirjastossa työskentelyä klo 21.00 jälkeen, muista tehdä uudelleenkirjautuminen klo 20.30-21.00 kirjaston ovella.
 • Klo 21 jälkeen kulku on sallittu kirjaston lisäksi ainoastaan ”kirjastokäytävän” vessoihin. Sisään/uloskäynti yliopistokeskukseen tapahtuu tuolloin 11 C -rappukäytävän kautta.

Sähköavaimen anominen

Opiskelijoiden sähköavain anotaan oheisella lomakkeella. Avain noudetaan/kuitataan palvelukeskuksesta, kun olet saanut avaimesta sähköposti-ilmoituksen. Avain tulee noutaa 3 kuukauden kuluessa, koska sen jälkeen kaikki noutamattomat avaimet poistetaan. Lomakkeiden käsittelyaika on n. 1-2 arkipäivää. Huomaa, että ainoastaan Porin yliopistokeskuksen omiin yksiköihin läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat ovat oikeutettuja sähköavaimeen. Sähköavaimen saaminen on maksutonta.

Sähköavaimen voimassaolo ja lisäajan anominen

Opiskelijoiden sähköavain on voimassa lukuvuoden kerrallaan. Sähköavaimeen anotaan vuosittain tarpeen mukaan lisäaikaa oheisella lomakkeella. (Lomake avoinna vuosittain 1.4.-4.9. välisenä aikana).

Sähköavaimen palauttaminen

Sähköavaimen voimassaolo päättyy vuosittain 4.9., mikäli sitä ei ole anottu uudelleen. (kts. yllä Sähköavaimen voimassaolo ja lisäajan anominen)

Sähköavain palautetaan henkilökohtaisesti palvelukeskukseen/neuvontaan viimeistään opintojen päätyttyä. Huomioithan, että mikäli palautat avaimen muulla tavoin (esim. postilaatikkoon tai postitse) teet tämän omalla vastuullasi. Postitustapauksissa pyysä aina palautusohjeet palvelukeskuksesta. Palauttamattomista sähköavaimista laskutetaan käsittelymaksu 100 € (sis. alv.).

Jos avaimesi katoaa

Jos hukkaat sähköavaimesi, sinun pitää ilmoittaa asiasta välittömästi palvelukeskukseen/neuvontaan, jotta avain voidaan jäädyttää etsintöjen ajaksi. Vastuu avaimen käytöstä on sinulla siihen asti, kunnes olet ilmoittanut avaimen katoamisesta. Huomioithan, että hukattuun avaimeen et kuitenkaan voi anoa lisäaikaa.

Kadonneesta avaimesta peritään käsittelymaksu 40 € (sis. alv.). Kadonneen avaimen tilalle voit tarvittaessa hankkia uuden avaimen.

Avaimiin liittyvät maksut

Yliopistokeskuksen johtoryhmän tekemän päätöksen mukaisesti mahdolliset vartiointiliikkeen hälytyskäynnit ja muut avaimiin liittyvät maksut veloitetaan hälytyksen aiheuttaneelta henkilöltä kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan.

Avaimiin ja niiden käyttöön liittyvät maksut 1.7.2013 alkaen ( hinnat sis. alv 24 %)

 • Hälytys arkisin (ma klo 6 - pe klo 18): 40 €/kerta
 • Hälytys viikonloppuisin (pe klo 18 - ma klo 6) ja arkipyhinä: 70 €/kerta
 • Ovien suojakuvut: 16 €/kpl
 • Kadonnut/rikottu sähköavain 40 €/ kpl
 • Palauttamattoman avaimen käsittelymaksu 100 €/kpl.