Porin yliopistokeskus tekee yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa

Yliopistoyksiköt järjestävät vuosittain toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille avoimia kursseja. Vierailemme myös oppilaitoksissa kertomassa opiskelusta Porin yliopistokeskuksessa.

Tule tutustumaan Porin yliopistokeskukseen tai kutsu meidät vierailulle!

Porin yliopistokeskuksesta löytyy monia nykyaikaisia oppimistiloja, joissa toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan yliopistoissa käytettäviin oppimisympäristöihin. Porin yliopistokeskuksessa on myös oma kirjasto, jonka aineistossa on mm. kattava kokoelma opiskelijoiden graduja ja diplomitöitä.

Toiseen asteen oppilaitosten luokat ovat tervetulleita vierailemaan Porin yliopistokeskuksessa. Tulemme mielellämme myös oppilaitoksiin kertomaan opiskelusta Porin yliopistokeskuksessa.

Porin yliopistokeskus on mukana MyTech-ohjelmassa

MyTech-ohjelma on oppimiskokonaisuus yläkouluille ja 2. asteelle. Ohjelman voi toteuttaa usealla eri tavalla, mm. tutustumalla teknologiayrityksiin ja tekniikan alan koulutukseen Suomessa.

Ohjelman puitteissa opiskelijat voivat tulla tutustumaan Porin yliopistokeskuksen tekniikan alan koulutukseen. Lue lisää MyTech-ohjelman sivuilta tai ota yhteyttä koordinaattori Miina Yliluomaan!

Lukiolaisille tarjottavat kurssit

Porin yliopistokeskuksen yksiköt tarjoavat vuosittain muutamia lukiolaisille avoimia kursseja, joilla lukio-opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua yliopisto-opiskeluun. Kurssit ovat lukiolaisille maksuttomia.

Lukiolaisille avoimet kurssit lukuvuonna 2024-2025

Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelma:

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö:

Akateeminen karhu -tutkimuskilpailu toisen asteen opiskelijoille

Porin yliopistokeskus järjestää vuosittain 1.11.-31.5. Akateeminen karhu -tutkimuskilpailun toisen asteen opiskelijoille.

Tutkimuskilpailun tavoitteena on löytää tutkimuksesta kiinnostuneita nuoria, tarjota heille mahdollisuus näyttää kyntensä sekä tutustuttaa heitä yliopisto-opiskeluun ja Porin yliopistokeskukseen.

Kilpailutyö voi olla esim. keksintö, essee, humanistisesti painottunut tai luonnontieteellinen tutkimustyö, (tieto)tekninen projektityö tai muu työ. Myös taiteelliset työt tai näyttelyt voivat osallistua kilpailuun. Kirjallisen työn ohjeellinen pituus on 8-12 sivua. Huom! Myös lukion diplomityöt sopivat kilpailutöiksi.

Lue lisää kilpailusta >>


Ota yhteyttä ja kysy lisää vierailuista tai lukiolaisille avoimista kursseista

koordinaattori Miina Yliluoma
puh. 040 826 2889
miina.yliluoma(at)ucpori.fi

Opinto-ohjaaja! Liity Porin yliopistokeskuksen opinto-ohjaajien uutiskirjeen postituslistalle.

Lähetämme opinto-ohjaajille suunnatun ajankohtaisen uutiskirjeen keväisin ja syksyisin. Uutiskirjeessä kerrotaan mm. toisen asteen opiskelijoille avoimista kursseista, tutustumispäivistä yliopistokeskukseen ja ajankohtaisista opiskelemaan hakemiseen liittyvistä asioista.