Hyvinvoiva opiskelija jaksaa paremmin

Porin yliopistokeskuksessa opiskelijoiden hyvinvointia tuetaan monin eri tavoin.

Opiskelijoiden terveyspalvelutPorin yliopistokeskuksen opiskelijat kuuluvat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n järjestämän terveydenhuollon piiriin. Porin YTHS:n toimipiste palvelee ainoastaan Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita.Porin yliopistokeskuksen opiskelijaterveydenhoitajan vastaanotto on Pohjois-Porin terveysasemalla, Siltapuistokatu 2 (Puuvillan sisäpiha) 2. krs, huone 35.Tutustu YTHS:n SELF -palveluun >>Terveydenhoitaja Eija Tarri​​​​​​​puh. 02 621 3943Vastaanottoajatajanvarauksella ma-to klo 8-16 pe klo 8-14.15puhelintunti ma-to klo 10-11Opiskelijaterveydenhoitajan kautta on mahdollista saada yleis-, erikois- ja hammaslääkäripalveluja, laboratorio- ja röntgenpalveluja sekä mielenterveyspalveluja.Käynnit yleislääkärillä ovat maksuttomia. Laboratorio- ja röntgentutkimukset ovat maksuttomia YTHS:n terveydenhoitajan tai lääkärin lähettämänä. Hammaslääkärimaksut määräytyvät pääsääntöisesti varatun ajan mukaan.Muista!Näytä voimassaoleva opiskelijakorttisi palveluja käyttäessäsi.Opiskelijoiden loma-aikoina tehtyjä lääkärikäyntejä YTHS ei korvaa.

Opiskelijoiden terveyspalvelut

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat kuuluvat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n järjestämän terveydenhuollon piiriin. Porin YTHS:n toimipiste palvelee ainoastaan Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita.

Porin yliopistokeskuksen opiskelijaterveydenhoitajan vastaanotto on Pohjois-Porin terveysasemalla, Siltapuistokatu 2 (Puuvillan sisäpiha) 2. krs, huone 35.

Tutustu YTHS:n SELF -palveluun >>

Terveydenhoitaja Eija Tarri

​​​​​​​puh. 02 621 3943

Vastaanottoajat

 • ajanvarauksella ma-to klo 8-16 pe klo 8-14.15
 • puhelintunti ma-to klo 10-11

Opiskelijaterveydenhoitajan kautta on mahdollista saada yleis-, erikois- ja hammaslääkäripalveluja, laboratorio- ja röntgenpalveluja sekä mielenterveyspalveluja.

Käynnit yleislääkärillä ovat maksuttomia. Laboratorio- ja röntgentutkimukset ovat maksuttomia YTHS:n terveydenhoitajan tai lääkärin lähettämänä. Hammaslääkärimaksut määräytyvät pääsääntöisesti varatun ajan mukaan.

Muista!

 • Näytä voimassaoleva opiskelijakorttisi palveluja käyttäessäsi.
 • Opiskelijoiden loma-aikoina tehtyjä lääkärikäyntejä YTHS ei korvaa.
OpintopsykologiOpintopsykologi on perehtynyt oppimisen psykologiaan ja opiskelijoiden ohjaamiseen.Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita palvelevat oman emoyliopistonsa opintopsykologipalvelut. Katso tarkemmat tiedot oman yliopistosi intranet-sivuilta.Opintopsykologitoiminnan tavoitteena on hakea yhdessä opiskelijan kanssa ratkaisuja ongelmiin, jotka voivat ilmetä esimerkiksi:opiskelu- ja oppimistaidoissa (esim. tenttiin valmistautuminen ja vastaaminen)opinnäytetöiden kirjoittamisessaoppimismotivaatioon liittyvissä kysymyksissäopiskeluun ja oppimiseen liittyvässä ajanhallinnassaEnsimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan opiskeluun liittyvien ongelmien luonnetta, ja seuraavia tapaamiskertoja on tilanteesta riippuen tavallisesti 1–4.

Opintopsykologi

Opintopsykologi on perehtynyt oppimisen psykologiaan ja opiskelijoiden ohjaamiseen.

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoita palvelevat oman emoyliopistonsa opintopsykologipalvelut. Katso tarkemmat tiedot oman yliopistosi intranet-sivuilta.

Opintopsykologitoiminnan tavoitteena on hakea yhdessä opiskelijan kanssa ratkaisuja ongelmiin, jotka voivat ilmetä esimerkiksi:

 • opiskelu- ja oppimistaidoissa (esim. tenttiin valmistautuminen ja vastaaminen)
 • opinnäytetöiden kirjoittamisessa
 • oppimismotivaatioon liittyvissä kysymyksissä
 • opiskeluun ja oppimiseen liittyvässä ajanhallinnassa

Ensimmäisellä käyntikerralla kartoitetaan opiskeluun liittyvien ongelmien luonnetta, ja seuraavia tapaamiskertoja on tilanteesta riippuen tavallisesti 1–4.

Opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilötOletko kokenut häirintää tai onko sinulla muita mieltä painavia asioita liittyen opiskeluyhteisöösi?Asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit (myös sosiaalisen median kanavissa) tai sähköpostit eivät kuulu Porin yliopistokeskukseen niin kuin eivät muillekaan opiskelu- tai työpaikolle. Häirintä voi olla esimerkiksi mukavan flirtin ylittävää vihjailua, rasistista, homofobista tai seksististä käyttäytymistä, ei-toivottuja seksuaalisesti värittyneitä tai vihamielisiä viesteja, puhelinsoittoja tai sähköposteja.Porin yliopistokeskuksessa opiskelijajärjestöt ovat valinneet keskuudestaan häirintäyhdyshenkilöt. He tukevat ja neuvovat opiskelijoita erilaisissa ongelmatilanteissa. Häirintäyhdyshenkilöt eivät pidä kirjaa yhteyttä ottaneista opiskelijoista ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöt eivät siis voi keskustella tapauksista esim. opiskelijajärjestöjen hallitusten kanssa.Voit ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin erilaisissa mieltä painavissa asioissa.Pointer ry:n häirintäyhdyshenkilötElmo Sevón, elosse(at)utu.fiKristiina Laurikainen, kristiina.m.laurikainen(at)utu.fiNea Talja, nmtalj(at)utu.fiAapo Nissi, aaniss(at)utu.fi

Opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöt

Oletko kokenut häirintää tai onko sinulla muita mieltä painavia asioita liittyen opiskeluyhteisöösi?

Asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit (myös sosiaalisen median kanavissa) tai sähköpostit eivät kuulu Porin yliopistokeskukseen niin kuin eivät muillekaan opiskelu- tai työpaikolle. Häirintä voi olla esimerkiksi mukavan flirtin ylittävää vihjailua, rasistista, homofobista tai seksististä käyttäytymistä, ei-toivottuja seksuaalisesti värittyneitä tai vihamielisiä viesteja, puhelinsoittoja tai sähköposteja.

Porin yliopistokeskuksessa opiskelijajärjestöt ovat valinneet keskuudestaan häirintäyhdyshenkilöt. He tukevat ja neuvovat opiskelijoita erilaisissa ongelmatilanteissa. Häirintäyhdyshenkilöt eivät pidä kirjaa yhteyttä ottaneista opiskelijoista ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöt eivät siis voi keskustella tapauksista esim. opiskelijajärjestöjen hallitusten kanssa.

Voit ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin erilaisissa mieltä painavissa asioissa.

Pointer ry:n häirintäyhdyshenkilöt

Elmo Sevón, elosse(at)utu.fi
Kristiina Laurikainen, kristiina.m.laurikainen(at)utu.fi
Nea Talja, nmtalj(at)utu.fi
Aapo Nissi, aaniss(at)utu.fi

Kirkon oppilaitostyöKirkko haluaa olla läsnä siellä, missä ihmiset elävät arkeaan. Siksi Porin yliopistokeskuksessa toimii opiskelijoita ja henkilökuntaa varten oma diakoni ja pappi.Heidän puoleensa voit kääntyä, kun:ote opinnoista, työstä tai muusta elämästä uhkaa livetäyksinäisyys ahdistaaparisuhteessa on ongelmiapohdit elämän mielekkyyttähaluat muuten vain jutellaTapaamisiin sopiva tila löytyy Porin seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10 B, katutaso), mutta tapaaminen on mahdollista myös oppilaitoksen tiloissa.Katso lisää oppilaitostyön ajankohtaisista asioista ja toiminnasta myös Porin seurakuntayhtymän sivuilta >>Seurakunnan oppilaitostyö Porissaoppilaitosdiakoni Johanna Simola0400 309 771johanna.simola(at)evl.fioppilaitosteologi Heikki Hesso0400 309 459heikki.hesso(at)evl.fi

Kirkon oppilaitostyö

Kirkko haluaa olla läsnä siellä, missä ihmiset elävät arkeaan. Siksi Porin yliopistokeskuksessa toimii opiskelijoita ja henkilökuntaa varten oma diakoni ja pappi.

Heidän puoleensa voit kääntyä, kun:

 • ote opinnoista, työstä tai muusta elämästä uhkaa livetä
 • yksinäisyys ahdistaa
 • parisuhteessa on ongelmia
 • pohdit elämän mielekkyyttä
 • haluat muuten vain jutella

Tapaamisiin sopiva tila löytyy Porin seurakuntakeskukselta (Eteläpuisto 10 B, katutaso), mutta tapaaminen on mahdollista myös oppilaitoksen tiloissa.

Katso lisää oppilaitostyön ajankohtaisista asioista ja toiminnasta myös Porin seurakuntayhtymän sivuilta >>

Seurakunnan oppilaitostyö Porissa

oppilaitosdiakoni Johanna Simola
0400 309 771
johanna.simola(at)evl.fi

oppilaitosteologi Heikki Hesso
0400 309 459
heikki.hesso(at)evl.fi


Nappaa käyttöösi hyvät vinkit ja metodit Oppiminen yliopistossa -luennoilta!

Maisterivaiheen opiskelijat
Mitä on hyvä, syvä oppiminen yliopistossa? Ja miten saan tutkinnon valmiiksi?

Oheisessa materiaalissa käsitellään maisteriohjelmissa opiskelevien opiskelijoiden keskeisiä opiskelun ja oppimisen haasteita. Jokainen oppii jotain itsestään oppijana sekä saa välineitä oman tutkintoprosessin ohjaamiseen. Materiaalin on laatinut opintopsykologi Satu Lähteenkorva.

Luentomateriaali (pdf)

Perusopinnoissa aloittavat
Mitä ja millaista on yliopistossa oppiminen?

Oheisessa materiaalissa käsitellään vaativan oppimisen oppimista. Jokainen oppii jotain itsestään oppijana sekä syventää ymmärrystään yliopistosta oppimisympäristönä. Tavoitteena on tarjota välineitä omaan oppimiseen ja yliopisto-opiskeluun. Materiaalin on laatinut opintopsykologi Satu Lähteenkorva.

Luentomateriaali (pdf)