Pysäköinti

Puuvillan kaupunkikorttelissa on yhteensä n. 2 000 pysäköintipaikkaa.Pysäköintitalossa on n. 1 450 pysäköintipaikkaa kolmella tasolla, joista kaksi tasoa (P1 ja P2) on katettuja. Piha-alueella (P5 ja P6) on n. 550 pysäköintipaikkaa.

Pysäköinti Puuvillan kaupunkikorttelissa

Pysäköintitalo:
P1 (4h) kellaripysäköintiin sisään- ja ulosajo tapahtuu Siltapuistokadulta.
Avoinna: ma – pe klo 7:45 – 21:00, la klo 7:45 – 18:00, su klo 11:45 – 18:00

P2 (4h) pysäköintitasoille sisään- ja ulosajo tapahtuu Kehräämönkadulta.
Avoinna: ma – pe klo 7:45 – 21:00, la klo 7:45 – 18:00, su klo 11:45 – 18:00

P3 (pysäköintiluvalla 24/7) pysäköintitasoille sisään- ja ulosajo tapahtuu Kehräämönkadulta.
Työpaikkapysäköinnin alueelta (P3) käynti Kauppakeskuksen Galleriakäytävälle, josta läpikulku korttelin alueelle.
ma – pe (nosto-ovi avataan klo 7:00)

Piha-alue:
P5 (2h klo 8-18) pysäköintialueille sisään- ja ulosajo tapahtuu Pumpulikadulta ja Kehräämönkadulta.

P6 (pysäköintiluvalla 24/7) pysäköintialueille sisään- ja ulosajo tapahtuu Pumpulikadulta ja Kehräämönkadulta.

Kartat ja saapuminen

Työpaikka- ja henkilökuntapysäköinti

Pysäköinti on muuttunut maksulliseksi 1.12.2014 alkaen Puuvillan Kaupunkikorttelin P3 ja P6 pysäköintialueilla. Pysäköintialueet ovat Puuvillan alueella toimivien yritysten henkilökunnan pysäköintipaikkoja.

Pysäköintioikeuksia voi anoa Porin Puuvilla Oy:ltä täyttämällä Pysäköintioikeuden anomuslomakkeen (lomakkeita saa Kauppakeskus Puuvillan Infolasta).

  • Sopimus pysäköintioikeudesta voidaan tehdä Porin Puuvillan kaupunkikorttelissa toimivan yrityksen tai yksityishenkilön kanssa.
  • Pysäköintipaikan vuokraus tarkoittaa yhden tai useamman pysäköintioikeuden vuokraamista vuokralaisen vapaaseen hallintaan ja käyttöön. Pysäköintipaikat ovat nimeämättömiä.
  • Sopimus edellyttää, että yrityksellä on voimassaoleva vuokrasopimus Porin Puuvilla Oy:n kanssa ja/tai henkilö työskentelee Puuvillan kaupunkikorttelin alueella toimivassa yrityksessä.


Lomake tulee palauttaa täytettynä ja allekirjoitettuna Puuvillan Kauppakeskuksen Infolaan (Siltapuistokatu 14, 1. krs).

Tämän jälkeen Porin Puuvilla Oy vahvistaa anotut pysäköintioikeudet pysäköintioikeussopimuksella, siltä osin kun se pysäköintikapasiteetin huomioiden on mahdollista.

Pysäköintioikeuksiin liittyvissä asioissa teitä palvelee: Puuvillan Kauppakeskuksen Infola p.044 434 3892, infola(at)porinpuuvilla.fi

Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijat

Vuonna 2018 Pointer ry jakaa Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoille 100 pysäköintilupaa. Opiskelijoiden luvat ovat voimassa aina lukukauden kerrallaan. (Syyslukukausi 1.8.-31.12. ja kevätlukukausi 1.1.-31.7.) Luvalla saa pysäköidä alueelle P3. Opiskelija hakee pysäköintilupaa kirjallisella hakemuksella, joita saa Pointer ry:n opiskelijapalveluista (tila 122A).

Myönteisestä päätöksestä ilmoitetaan sähköpostitse. Luvat noudetaan Pointer ry:n toimistosta. Suuren kysynnän vuoksi lupa on noudettava viimeistään kahden viikon päästä luvan myöntämisestä, tai lupa siirtyy seuraavalle hakijalle. Pysäköintiluvasta maksetaan noudettaessa 50 euron käteispantti, joka annetaan opiskelijalle takaisin luvan palautuksen yhteydessä.

Syyslukukauden lupa on palautettava tammikuun viimeiseen päivään mennessä ja kevätlukukauden lupa on palautettava elokuun viimeiseen päivään mennessä. Jos lupaa ei palauteta tähän mennessä, panttia ei palauteta.

Jos sinulla on jo myöntämämme pysäköintilupa ja haluat anoa siihen lisäaikaa, onnistuu se lähettämällä vapaamuotoinen jatkopyyntäanomus sähköpostitse osoitteeseen opiskelijasihteeri(at)ucpori.fi ennen kuin lupa umpeutuu. Jatkopyynnön hyväksymisen jälkeen voit käyttää parkkilupaa jälleen seuraavan lukukauden ajan. Jos pysäköintilupien hakujonossa on kuitenkin uusia hakijoita, emme voi myöntää jatkoaikaa, sillä haluamme tarjota pysäköintilupia mahdollisimman monille opiskelijoille. Jatkopyynnöt pyritään käsittelemään muutaman päivän sisällä sähköpostiviestin lähettämisestä.

Asiakaspysäköinti

Asiakaspysäköintialueilla on mahdollisuus maksuttomaan pysäköintiin pysäköintikiekolla:

P5 piha-alueella 2 tuntia (klo 8-18 välisenä aikana). Muina aikoina P5 piha-alueen pysäköintiä ei ole aikarajoitettu.P1 ja P2 alueella pysäköintitalossa 4 tuntia, kauppakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Puuvillan Kaupunkikorttelin alueella on pysäköinninvalvonta.

Päiväpysäköintilupa

P1 ja P2 alueille on myynnissä lisäksi päiväpysäköintilupia, joita voi käydä ostamassa Puuvillan kauppakeskuksen Infolasta (henkilökunnan jäsenet ja yliopistojen vierailevat kouluttajat/luennoitsijat yms.). Yliopistot voivat ostaa päivälupia alennettuun hintaan vain laskulle.
Saadakseen päiväpysäköintiluvan tuohon sopimushintaan, pitää Infolassa mainita työsuhteesta yliopistokeskukseen (tai vastaavasti vierasluennoitsijan, mille yliopistoyksikölle hän on tulossa luennoimaan).
Infolassa otetaan ylös ko. henkilön nimi, työnantaja yms. tietoja laskutuksen varmistusta varten. Kysy tarvittaessa lisätietoja/ohjeita vallitsevista päiväpysäköintilupakäytännöistä oman yksikkösi hallintohenkilökunnalta.
Yliopistojen hinta päiväpysäköintiluvalle on 2,50€+alv/kpl/pv (norm. 5€ + alv). Ulkopuoliset yritykset voivat ostaa halutessaan yliopistokeskuksessa pidettäviin tapahtumiinsa päiväpysäköintilupia laskulle myös suoraan yliopistokeskuksen palvelukeskuksesta.

Pysäköinti Puuvillan alueen ulkopuolella

Siltapuistokadulla voi pysäköidä vapaasti koko päivän ajan. Siltapuistokadulla on myös 2 h pysäköintialue yliopistokeskuksen pääsisäänkäyntiä vastapäätä.

Pohjoisrannassa on mm. 2 h ja 3 h pysäköintikiekkopaikkoja sekä Kirjurinluodon puoleisessä päässä 24h pysäköintipaikkoja. HUOM! Varmista kulloinenkin pysäköintiaika!