Opiskelijatalo Saikku täytti 3 vuotta

Porin opiskelijatalo Saikku juhli 3-vuotissyntymäpäiviään erilaisin yleisötapahtumin 17.-19.4. Edellisellä viikolla ovensa avasi myös Saikun uusi ravintola Wanha Apteekki, jonka ilmeen ravintoloitsija Marika Käiväräinen uudisti täysin.

Ravintoloitsija on Saikun historian kolmas. Opiskelijatalon hallituksen puheenjohtaja Iina Hellström korostaa, että aikaisemmat ravintoloitsijat ovat lähteneet henkilökohtaisten syiden vuoksi, eikä osapuolien välillä ei ole ollut erimielisyyksiä.

Juhlahumua

Juhlahumun aloitti Saikusta viis -liikuntatapahtuma Kirjurinluodolla torstaina 17. huhtikuuta. Tapahtuma tarjosi opiskelijoille ja muulle juhlakansalle urheilullisen rastikierroksen sekä ilmaisen ja kaikille avoimen kahvakuulatunnin. Paikalla oli myös lapsiparkki Soteekki, joka piti huolta perheen pienimmistä rastikierroksen ajan.

Ilta jatkui Saikun uudessa ravintolassa sporttisissa merkeissä. Paikalle saapui juhlakansaa urheilullisissa asuissa tanssimaan sekä kilpailemaan revityimmän jäbän ja mimmin titteleistä. Perjantaina juhlijoita viihdytti legendaarinen Validi Sekmentti -klubi.

Ilta oli poikkeuksellinen, sillä pääesiintyjä Absoluuttinen Nollapiste heitti ensimmäisen keikkansa Porissa kymmeneen vuoteen. Tunnelma fanijoukossa oli käsin kosketeltava, ja bändi otettiin vastaan lämpimästi. Ensimmäinen esiintyjä Nicolas Kivilinna vastasi tunnelmallisesta trubaduurikeikasta, ja keskimmäinen yhtye Hevonen Jammaa toteutti nimeensä sisällytetyn lupauksen.

Lauantaina käynnistyi jo perinteeksi muodostunut SPR:n keräystapahtuma, jossa opiskelijat pääsivät tekemään hyvää keräämällä varoja paikalliseen nuorisotyöhön. Itse keräys tapahtui keskustan alueella ja sai mukaansa kymmenkunta haalaripukeista opiskelijaa eri aloilta. lltaa jatkoi paikallinen elektronisen musiikin pioneeri Plugi, ja tanssit jatkuivat myöhään yöhön asti.

Teksti: Anna Hokkanen