Ajan hermolla

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö aloitti julkaista uutta Liike-verkkolehteä. Lehden on tarkoitus kertoa muun muassa yksikön tutkimuksesta, opetuksesta, hankkeista ja tapahtumista

Rennosti asiantunteva

Yksikön viestintäsihteeri Sara Holmilan mukaan lehti oli hyvin luonnollinen jatkumo Porin yksikön tiedotuslinjaan.

- Halusimme entisestään monipuolistaa viestintäämme, ja Liike on hyvä tapa kertoa muun muassa tutkimuksistamme ja hankkeistamme sekä kaikesta muusta mielenkiintoisesta ulospäin, Holmila toteaa.

Hän muun muassa ideoi juttuja muun henkilökunnan kanssa, mutta tulee kirjoittamaan myös omia artikkeleita. Lehteen on tarkoitus saada mukaan ajatuksia henkilökunnan lisäksi myös vierailevilta kirjoittajilta kuten opiskelijoilta, kollegoilta ja yritysten edustajilta.

- Muun muassa opiskelijoiden ääntä on jo luvassa. Vaikka lehtemme on tavallaan asiantuntijajulkaisu, on kirjoittamisen kynnys tarkoitus pitää matalana ja samalla huolehtia, että tekstit pysyvät kansantajuisina, Holmila lupaa.

Ajankohtaisiin asioihin heti kiinni

Verkkolehden pääteemoja ovat hyvinvointiala ja julkiset palvelut, luova talous ja johtaminen, yrittäjyys sekä aluetalous, mutta tartumme myös muihin meitä puhuttaviin asioihin ja ilmiöihin. Yksi Liike-lehden vahvuus onkin ajankohtaisuus, sillä verkkojulkaisua päivitetään tasaiseen tahtiin juttu kerrallaan, joten päivänpolttaviin ilmiöihin on helppo tarttua. Muun muassa Porin oluttehtaan alueen suunnitelmiin pureuduttiin lehdessä heti tuoreeltaan.

- Päivitystahti on tarkoitus pitää tasaisena ja aktiivisena. Ja ajan myötä katsomme, millaiseksi lehti lähtee muovautumaan.

Tasaisesti juttuja julkaisevan verkkolehden levitys on Holmilan mukaan haastavaa.

- Sosiaalinen media on tällä hetkellä jakelussa ykköskanavamme. Muun muassa sähköpostijakelua vielä pohdimme, Holmila päättää.

Teksti Iiro Lehtonen
10.4.2012