Viikon verran vapun viettoa

Kokonaisen viikon kestäneet vappujuhlinnat alkoivat tänä vuonna wappusitseillä jatkuen muun muassa Yyteri-päivänä sekä SAKKO-olympialaislla ja jo perinteiseksi muodostuneilla vappusouduilla, joissa kisailevat keskenään Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökuntien joukkueet.
Voitot menivät tänä vuonna tasan. Henkilökunnan voiton vei SAMKin Tolkku-joukkue, opiskelijalähdön puolestaan voitti yliopistokeskuksen Pointerin joukkue, jolla oli tänä vuonna aikaisempien vuosien kokemuksesta viisastuneena salaisena aseenaan soutuhanskat.

Vappuaattoa juhlistettiin Etelärannasta raatihuoneelle kulkeneella opiskelijakulkueella, josta suurimpana joukkona erottuivat Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen humanistit. Hot Babes, kuten he panderollissaan huomauttivat. Raatihuoneella Porin Karhu-patsas sai kuohuviinipesun ja ylioppilaslakkinsa ja puheenvuoronsa käytti Pointer ry:n puheenjohtaja Wilhelmina Sederholm, joka korosti puheessaan erityisesti kaikkien porilaisten opiskelijoiden yhteistyötä.

Porin yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemi oli omassa vappupuheessaan Sederholmin kanssa samoilla linjoilla. Samalla hän kiitti porilaista elinkeinoelämää myötämielisestä suhtautumisesta opiskelijoihin.

– Akateemisen Wapun ja muiden juhlien järjestäminen vaatii paljon työtä ja hyvää yhteistyötä – myös hyviä yhteistyökumppaneita. On ilahduttavaa, että paikallinen elinkeinoelämä arvostaa opiskelijatoimintaa ja suhtautuu myönteisesti opiskelijoidemme kanssa tehtävään yhteistyöhön, Peltoniemi kiitti.

Huomiotta ei jäänyt myöskään Porin kaupunginhallituksen juuri vapun alla tekemä päätös antaa Antinkatu 7:n kiinteistö porilaisten opiskelijoiden omaksi taloksi.

– Porin yliopistokeskuksen opiskelijat ovat aktiivisia ja monessa mukana. Opiskelijatalo olkoon yksi esimerkki. Uskon, että talosta tulee hyvä ja toimiva – tarpeeseen se joka tapauksessa tulee ja korostaa entisestään porin asemaa opiskelijakaupunkina.

Vapun juhlinta jatkui vappupäivänä, jolloin Kokemäenjoessa perinteisen teekkarikasteen otti ensimmäisenä Pointer ry.n varapuheenjohtaja Jussi Oja. Vappupäivän veden lämpötilaksi Oja määritteli kasteensa jälkeen kokonaiset neljä astetta.

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg
1.5.2009