Opiskelijan akateeminen wappu 2010 oli täynnä toimintaa

Opiskelijan akateemisen wapun suunnittelu aloitettiin jo tammikuussa, kun Pointer ry:n uusi hallitus kokoontui ensimmäistä kertaa.

Varapuheenjohtajaksi valittu Marianna Yli-Houhala perusti wapputoimikunnan, joka teki ahkerasti töitä akateemisen wapun onnistumiseksi. Mukana wappua järjestämässä olivat myös SAMMAKKO ja Podia ry.

Viidakkoa, rasteja ja tutkintoja

Akateeminen wappu aloitettiin sunnuntaina 25.4 viidakkoaiheisilla wappusitseillä. Sitsit ovat tapahtuma, jossa istutaan paikoillaan ja lauletaan juomalauluja. Vaikka teemana olikin viidakko, tarkoitti se vain paitaa. Opiskelijan perinteinen wappuasu on tietenkin haalarit.

Maanantaina 26.4 puolestaan kilpailtiin Wamazing Race -nimisellä rastikierroksella ympäri Porin keskustaa. Tehtävinä oli muun muassa vetää oman joukkueensa kanssa traktoria, ottaa valokuvia tuntemattomien ihmisten kanssa ja tehdä rap-laulu.

Tiistaina vietettiin Pointer-päivää biletilalla. Rauhallinen tiistai kului hyvää elokuvaa katsellessa ja bändiä kuunnellessa.

Keskiviikko 28.4 oli taas toiminnan täyteinen päivä opiskelijoiden wapussa. Päivä aloitettiin perinteisillä soutukilpailuilla, joissa kilpailivat Yliopistokeskuksen, Samkin ja Diakin henkilökunnat ja opiskelijat omina joukkueinaan. Yliopistokeskus vei voiton molemmissa erissä. Soutujen jälkeen alkoi opiskelijoiden akateemisen baaritutkinnon, Wapprobaturin, suorittaminen.

Torstaina ilma oli melko kolea, joten suunniteltu Yyterin reissu siirtyi pidettäväksi Pohjoisrantaan. Pieni joukko opiskelijoita suuntasi vielä päivän päätteeksi Yyterin kylpylään.

Wapunaatto ja wappupäivä

Wapunaattona opiskelijat kokoontuivat wappukulkueeseen, jonka päämääränä oli Raatihuoneenpuisto. Ennen karhupatsaan pesua ja lakitusta saimme kuulla Akateemiset laulajat -kuoron esityksen, Pointer ry:n puheenjohtaja Jari Palosaaren ja Porin yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemen puheet.

Karhupatsas lakitettiin tasan klo 18.00 Raatihuoneen kellon mukaan. Opiskelijoilla ja muilla oli mahdollista vierailla myös opiskelijatalossa.

Wappupäivä aloitettiin klo 10 aamulla Raatihuoneenpuistossa perinteisellä silliaamiaisella. Koleasta säästä huolimatta paikalle saapui melko paljon väkeä. Myöhemmin päivällä seurasi ensimmäisen vuoden opiskelijoiden, teekkareiden ja vähän muidenkin kaste. Etelärantaan oli saapunut runsas määrä väkeä katselemaan kastetta.

Akateeminen wappu siis päättyi, ja wapun järjestäjät saivat paljon kiitosta, vaikka tänä vuonna osallistujamäärä koko viikon rannekkeen ostaneiden suhteen olikin hieman pienempi kuin viime vuonna. Opiskelijoita luultavasti väsytti ahkera wapunvietto, mutta jokaiselle jäi varmasti erittäin hyvä mieli vuoden 2010 akateemisesta wapusta.

Teksti: Lilli Sihvonen
03.05.2010