Akateemiset Laulajat Unicef-kummina

Satakunta on Unicefin maakuntakumppani vuonna 2011. Tämä tarkoittaa, että Satakunnassa on monia valovoimaisia Unicef-kummeja, jotka osallistuvat Unicef-vuoteen muun muassa erilaisten tapahtumien myötä.

Yksi näistä kummeista on Porin yliopistokeskuksen kuoro Akateemiset Laulajat. Kuoron yhteyshenkilön Harri Kedon mukaan kummius tuli eteen mukavan sattuman kautta.

- Olimme SuomiAreenalla esiintymässä, ja lauloimme myös muutaman afrikkalaisen laulun. Satakuntaliiton Unicef-koordinaattori Susanna Haltsonen oli paikalla kuuntelemassa ja tuli keikan jälkeen ehdottamaan esiintymistä Nakkilan Villilä Studioilla järjestettävässä Unicef-juhlakonsertissa. Myöhemmin törmätessämme hän ehdotti vielä kummiutta, Keto muistelee.

- Koko kuoro on ollut todella innoissaan tästä kummiusasiasta, ja se sopii myös todella loistavasti meille, kun tosiaan esitämme myös afrikkalaista musiikkia. Kummiuden myötä esiinnymme ensi vuonna muutamissa Unicefin tilaisuuksissa.

Ahkeraa keikkailua

Loppuvuosi on Akateemisille Laulajille erittäin kiireinen. Vielä ennen joulua 16 laulajan kuoro kiertää peräti 5 keikkaa.

- Lokakuussa teimme neljä keikkaa kahden viikon aikana. Niinpä marraskuu oli pakko pitää keikkataukoa, että ehtii harjoitellakin välillä. Meillä oli hiljattain syksyn toinen kuoroleiri, muuten harjoittelemme kerran viikossa, Keto kertoo.

Torstaina 9. joulukuuta kuorolla on edessään perinteinen joulumatinea Porin yliopistokeskuksessa.

- Luvassa on loistavatunnelmainen tilaisuus sekä reippaiden että hartaiden joululaulujen parissa. Tilaisuudessa julkistetaan myös kuoron Unicef-kummius sekä jaetaan Vuoden opetusteko -palkinto.

Lippu salkoon

Porin yliopistokeskus on muutenkin vahvasti mukana maakunnan mukana Unicef-vuodessa. Harri Peltoniemen mukaan ensimmäiset Unicefiin liittyvät viitteet tulevat juuri joulumatineassa.

- Yliopistokeskuksen tämänvuotiset joulutervehdykset ovat Unicefilta. Joulumatineassamme Unicef esittäytyy ja siellä on myynnissä myös Unicef-tuotteita. Ensi vuonna huomioimme Unicefin toiminnassamme ja heidän lippunsa heiluu yliopistokeskuksen salossa. Haluamme olla 'The Official University Consortium of Unicef' -jos se vain Unicefille käy, Peltoniemi naurahtaa.

Peltoniemi toivoo, että Unicefin näkyminen saisi asiasta kiinnostuneet liikkeelle.

- Toivomme tietysti, että henkilökuntamme ja opiskelijamme kiinnostuvat toiminnasta ja liittyvät paikalliseen toimintaryhmään.

Teksti ja kuvat: Iiro Lehtonen
30.10.2011