TiedeAreena-tapahtuma jälleen syyskuussa!

Porin yliopistokeskuksen kaikille avoin TiedeAreena-tapahtuma järjestetään 25.9.2024. Tutkimusta ja tutkijoita esittelevässä tapahtumassa syvennytään tällä kertaa vastuullisuuden teemaan, jota tarkastellaan monista eri näkökulmista.


​​​​​​​TiedeAreena on kaikille avoin ja maksuton tiedetapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Porin yliopistokeskuksen tutkimukseen ja tutkijoihin monipuolisesti. Tilaisuuksia järjestetään niin Puuvillan kauppakeskuksen areenalla, yliopistokeskuksen auditoriossa kuin kampuksen kirjastossakin. Myös lapsille on oma yliopistoluentonsa.

Tapahtuman pääteema vuonna 2024 on vastuullisuus. Puuvillan kauppakeskuksen areenalla kuullaan kaksi aihetta koskevaa paneelikeskustelua:

  • klo 12-13 Ruoka ja vastuullisuus – voinko syödä hyvällä omalla tunnolla?
  • klo 14-15 Vastuullisuus tekstiiliteollisuudessa


​​​​​​​Paneelikeskusteluiden välissä Puuvilla Areenalla nähdään yliopistokeskusyksiköiden tutkijoiden ja tutkimusaiheiden esittelyitä. Puuvillassa on mahdollisuus tutustua myös pienimuotoisiin tutkimusmessuihin klo 12-15.

Iltapäivällä Porin yliopistokeskuksen kirjastossa tutustutaan vastuullisen sijoittamisen teemaan yhdessä talousguru Vesa Puttosen kanssa klo 17-18. Puttonen on suomalainen kauppatieteilijä ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista sijoittamisen ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoista.

Porin yliopistokeskuksen auditoriossa järjestetään klo 17 myös lasten yliopistoluento aiheesta 'Mistä kaikki on syntynyt?'. Luennoitsijana toimii tutkija ja kosmologi Syksy Räsänen, joka pohtii, mistä ihmiset, Maapallo ja Aurinko ovat tulleet.

​​​​​​​Katso koko ohjelma TiedeAreenan sivuilta >>
​​​​​​​

Tervetuloa kaikille avoimeen ja maksuttomaan TiedeAreenaan!