Yhteiskuntatieteitä Porissa jo 20 vuotta

Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta on toiminut Porissa jo 20 vuotta. Taivalta juhlistetaan juhlaseminaarilla Porin yliopistokeskuksessa marraskuussa.


​​​​​​​​​​​​​​Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnan toiminta alkoi Porissa vuonna 2004. Porin yliopistokeskuksessa toteutettavasta koulutuksesta valmistuu yhteiskuntatieteiden kandidaatteja (YTK) ja yhteiskuntatieteiden maistereita (YTM).

Yhteiskuntatieteellisen koulutuksen aloittamisen taustalla on Porin kaupungin Tampereen yliopistolle vuonna 2001 lahjoittama hyvinvointipalvelujen professuuri, jonka myötä tutkintokoulutus sosiaalityön, sosiaalipolitiikan ja sosiologian aloilla alkoi Porissa vuonna 2004. Perustamisajankohdan tarpeet ovat olleet aikaa kestäviä, vaikka tutkimus- ja opetustoiminta on ajan myötä myös muuttunut, yliopistonlehtori Suvi Holmberg kertoo.

Nykyisin Tampereen yliopiston Porin yksikössä voi opiskella sosiaalityön tutkinto-ohjelmassa sekä hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan ja työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelmissa. Lisäksi yksikössä on mahdollista suorittaa yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkintoon tähtääviä jatko-opintoja ja avoimessa yliopistossa voi suorittaa sosiaalityön aineopintokokonaisuuden.

Juhlaseminaarissa syvennytään kulttuuriin ja merkityksiin

Juhlavuoden kunniaksi Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden yksikkö järjestää Paikka, kulttuuri ja merkitykset -juhlaseminaarin Porin yliopistokeskuksessa 14.11.2024 klo 14.15–17.00. Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

OHJELMA

14:15-14:25 Tervetulosanat
Dekaani Liisa Häikiö, Tampereen yliopisto

14:25-15:00 Puheenvuoro: Porin muuttuvat kasvot
YTT, yliopistonlehtori Antti Wallin, Tampereen yliopisto

15:00-15:30 Puheenvuoro: Uudistuva vai taantuva Pori?
Dosentti, yliopistotutkija Jussi Koivuniemi, Tampereen yliopisto

15:30-16:00 Kahvitauko

16:00-17:00 Paneelikeskustelu: Katsaus paikkaan, kulttuuriin ja merkityksiin tutkimuksen ja tiedon näkökulmasta

Professori Päivi Kymäläinen, Tampereen yliopisto
Maakuntajohtaja Kristiina Salonen, Satakuntaliitto
Kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin, Porin kaupunki
YTT, yliopistonlehtori Antti Wallin, Tampereen yliopisto

Juontajina: Katja Repo & Suvi Holmberg


Tervetuloa seminaariin Porin yliopistokeskukseen!

Ilmoittaudu 4.11.2024 mennessä seminaarin tapahtumasivulla.