Tervetuloa kaikille avoimeen yliopistokeskuksen kirjastoon!

Palvelemme yliopistokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, Pohjoisranta 11 C. Kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto.

HUOM.! Kirjasto on suljettu remontin vuoksi. Remontin arvioitu valmistumisajankohta on elokuussa 2020. Ei omatoimikäyttöä. Porin yliopistokeskuksen kirjastosta lainattujen kirjojen eräpäivät siirretty 1.9.2020 asti.


AUKIOLOAJAT JA ASIAKASPALVELUma-ti ja to 10–16ke 10–17.30,pe 10–15.Ruokatauko klo 12–12.45​​Yliopistokeskuksen opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja ja laitteita vuorokauden ympäri omilla sähköavaimillaan.​​​​​​​YHTEYSTIEDOTkirjasto-pori(at)tuni.fipuh. 040 826 2780 (ei loma-aikoina)kirjastosihteeri Veera Laineveera.laine(at)tuni.fiKäyntiosoite: Pohjoisranta 1 1 C, 1. kerrosPostiosoite: PL 136, 28101 PoriTarvittaessa voit palauttaa kirjat myös postitse.

AUKIOLOAJAT JA ASIAKASPALVELU

ma-ti ja to 10–16
ke 10–17.30,
pe 10–15.
Ruokatauko klo 12–12.45

​​Yliopistokeskuksen opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja ja laitteita vuorokauden ympäri omilla sähköavaimillaan.​​​​​​​

YHTEYSTIEDOT

kirjasto-pori(at)tuni.fi
puh. 040 826 2780 (ei loma-aikoina)

kirjastosihteeri Veera Laine
veera.laine(at)tuni.fi

Käyntiosoite: Pohjoisranta 1 1 C, 1. kerros
Postiosoite: PL 136, 28101 Pori
Tarvittaessa voit palauttaa kirjat myös postitse.


AJANKOHTAISTAPorin yliopistokeskuksen kirjaston palvelut kesällä 2020Porin yliopistokeskuksen kirjasto on suljettu remontin vuoksi kesällä 2020. Remontin arvioitu valmistumisajankohta on elokuussa.Kirjojen lainaaminen kesälläKirjaston kirjat on siirretty remontin ajaksi väistötilaan, josta vain kurssikirjojen saatavuus voidaan taata.Ennakkoon tilattuja kurssikirjoja toimitetaan yliopistokeskuksen opiskelijoille koko kesän ajan väliaikaiseen noutopisteeseen.Tee lainapyyntö oman korkeakoulusi sähköpostista osoitteeseen kirjasto-pori(at)tuni.fi. Kun lainasi ovat noudettavissa, saat vahvistuksen ja kulkuohjeen tilaan sähköpostitse.Yleiskokoelmasta ei pystytä lainaamaan kesän 2020 aikana.Kirjojen palauttaminen kesällä Kirjoja on mahdollista palauttaa kesän aikana noutopisteessä olevaan palautuslaatikkoon arkipäivisin klo 8-16. Palautukset näkyvät asiakastilillä viiveellä.Maksuja ei kerry ajalta, jolloin kirjasto on suljettuna.Kaikkien Porin yliopistokeskuksen kirjastosta lainattujen kirjojen eräpäivä on 1.9.2020.Huomioithan, että Porin eräpäivät eivät vastaa muilta kampuksilta lainattujen kirjojen eräpäiviä ja lainat tulee palauttaa kunkin kampuksen käytäntöjen ja eräpäivien mukaisesti.Porin yliopistokeskuksen kirjasto ei vastaanota muiden kampusten palautuskirjoja.Tampereen ja Turun yliopistojen kirjastojärjestelmät ovat vaihtuneet vuoden 2020 alussaKirjastonkäytön muutoksista tiedotetaan kirjastojen sivuilla:Tampereen yliopiston kirjasto >>Turun yliopiston kirjasto >>

AJANKOHTAISTA

Porin yliopistokeskuksen kirjaston palvelut kesällä 2020

 • Porin yliopistokeskuksen kirjasto on suljettu remontin vuoksi kesällä 2020. Remontin arvioitu valmistumisajankohta on elokuussa.

Kirjojen lainaaminen kesällä


 • Kirjaston kirjat on siirretty remontin ajaksi väistötilaan, josta vain kurssikirjojen saatavuus voidaan taata.
 • Ennakkoon tilattuja kurssikirjoja toimitetaan yliopistokeskuksen opiskelijoille koko kesän ajan väliaikaiseen noutopisteeseen.
 • Tee lainapyyntö oman korkeakoulusi sähköpostista osoitteeseen kirjasto-pori(at)tuni.fi.
 • Kun lainasi ovat noudettavissa, saat vahvistuksen ja kulkuohjeen tilaan sähköpostitse.
 • Yleiskokoelmasta ei pystytä lainaamaan kesän 2020 aikana.
Kirjojen palauttaminen kesällä


 • Kirjoja on mahdollista palauttaa kesän aikana noutopisteessä olevaan palautuslaatikkoon arkipäivisin klo 8-16. Palautukset näkyvät asiakastilillä viiveellä.
 • Maksuja ei kerry ajalta, jolloin kirjasto on suljettuna.
 • Kaikkien Porin yliopistokeskuksen kirjastosta lainattujen kirjojen eräpäivä on 1.9.2020.
 • Huomioithan, että Porin eräpäivät eivät vastaa muilta kampuksilta lainattujen kirjojen eräpäiviä ja lainat tulee palauttaa kunkin kampuksen käytäntöjen ja eräpäivien mukaisesti.
 • Porin yliopistokeskuksen kirjasto ei vastaanota muiden kampusten palautuskirjoja.


Tampereen ja Turun yliopistojen kirjastojärjestelmät ovat vaihtuneet vuoden 2020 alussa

Kirjastonkäytön muutoksista tiedotetaan kirjastojen sivuilla:

Tampereen yliopiston kirjasto >>
Turun yliopiston kirjasto >>

LAINAAMINEN JA PALAUTTAMINENKirjastossa on Turun ja Tampereen yliopistojen kokoelmia, joista voi lainata Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston kirjastokorteilla.Valikoimiin voi tutustua Andor (Tampere) - ja Volter (Turku) -tietokannoissa.Oman korkeakoulun tunnuksillas, kirjastokorttisi numerolla ja pin-tunnuksellasi tai sähköpostiosoitteella voit myös uusia lainoja, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja verkkopankin kauttaKortin saa lainaustiskiltä esittämällä henkilötodistuksen ja Suomessa sijaitsevan kotiosoitteen.Kirjastokortin saaminen ei edellytä yliopistokeskuksessa opiskelua tai työskentelyä!Kirjastoissa on käytettävissä sekä Turun että Tampereen yliopistojen lainausautomaatit, mutta ei automaattista palautusta. Lainata siis voi sekä sen yliopiston automaatilla, johon kirja kuuluu, että palvelutiskillä.Palauttaa voi joko palvelutiskille, palveluaikojen ulkopuolella sisäänkäynnin vieressä olevaan palautuslaatikkoon tai tarvittaessa postitse.Turun yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>Tampereen yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>

LAINAAMINEN JA PALAUTTAMINEN

 • Kirjastossa on Turun ja Tampereen yliopistojen kokoelmia, joista voi lainata Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston kirjastokorteilla.
 • Valikoimiin voi tutustua Andor (Tampere) - ja Volter (Turku) -tietokannoissa.
 • Oman korkeakoulun tunnuksillas, kirjastokorttisi numerolla ja pin-tunnuksellasi tai sähköpostiosoitteella voit myös uusia lainoja, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja verkkopankin kautta
 • Kortin saa lainaustiskiltä esittämällä henkilötodistuksen ja Suomessa sijaitsevan kotiosoitteen.
 • Kirjastokortin saaminen ei edellytä yliopistokeskuksessa opiskelua tai työskentelyä!
 • Kirjastoissa on käytettävissä sekä Turun että Tampereen yliopistojen lainausautomaatit, mutta ei automaattista palautusta. Lainata siis voi sekä sen yliopiston automaatilla, johon kirja kuuluu, että palvelutiskillä.
 • Palauttaa voi joko palvelutiskille, palveluaikojen ulkopuolella sisäänkäynnin vieressä olevaan palautuslaatikkoon tai tarvittaessa postitse.

Turun yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>

Tampereen yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>Kulkeminen kirjastoon sähköavaimella

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat saavat käyttöönsä henkilökohtaisen sähköavaimen, joka mahdollistaa kirjaston käytön myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Tutustu kulkuohjeisiin >Miten lainaan tästä kirjastosta? Miten voin käyttää e-aineistoja?


Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin >

Tulostus, skannaus ja kopiointi

Tulostus, skannaus ja kopiointi ovat kirjastolla mahdollisia oman yliopistosi monitoimilaitteilla, yliopistosi tunnuksilla kirjautumalla. Katso tulostusohjeet oman yliopistosi verkkosivuilta.

Ulkopuolisille asiakkaille on skannaus-, tulostus- ja kopiointimahdollisuus asiakaspalvelutiskin kautta. Kysy lisää kirjastosihteeriltä!


Tutustu pääkampusten kirjastopalveluihin


Hyödyllisiä linkkejä

Melinda - Suomen korkeakoulukirjastojen yhteistietokanta

Google Scholar - tieteellisten aineistojen hakukone

Mendeley - maksuton viitteidenhallintaohjelma

Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjasto - Finna - SAMK:n aineistotietokanta

Satakirjastot.fi - Satakunnan yleisten kirjastojen yhteistietokanta

Finna - arkistojen, museoiden ja kirjastojen valtakunnallinen hakupalvelu

Journal.fi - Suomalaisia tieteellisiä lehtiä avoimessa verkossa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan palvelu.

Turun yliopiston tutkimusportaali

Utupub - Turun yliopiston opinnäytetöitä sekä tiedekuntien ja laitosten julkaisuja

Trepo- Tampereen yliopiston julkaisuarkisto: mm. opinnäytetyöt

Tampere University Press - avoimesti julkaistuja e-kirjoja muun muassa johtamisen ja yhteiskuntatieteiden aloilta


Kaukopalvelu

Kirjastolla ei ole toistaiseksi kaukopalvelua.

Kaukopalvelu on maksullista. Kirjasto tilaa asiakkaan pyynnöstä lainoina tai kopioina koti- ja ulkomaisista kirjastoista aineistoa, jota ei löydy omista kokoelmista. Porin yliopistokeskuksen kirjasto tilaa Turun yliopiston sekä rajoitetussa määrin Tampereen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Turun yliopiston eri kaupungeissa oleva kokoelma liikkuu Turun yliopistolaisille kaukopalvelun kautta, tilaukset tällä lomakkeella (Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta).

Tarkemmat tiedot kirjastolta.

Turun yliopiston kokoelmista myös lähettävä kaukopalvelu kirjastoille: tilauslomake.
Tampereen yliopiston kokoelmista ei anneta kaukolainoja.