Tervetuloa kaikille avoimeen yliopistokeskuksen kirjastoon!

Palvelemme yliopistokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, Pohjoisranta 11 C.

Tällä hetkellä kirjasto on avoinna ainoastaan Porin yliopistokeskuksen kulkuluvallisille opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kirjaston tiloista poistuttava on klo 21.00 mennessä.

ASIAKASPALVELUAJATPerjantaina 16.10. kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.ma-ti ja to 10–16ke 10–17.30,pe 10–15.Ruokatauko klo 12–12.45​​Yliopistokeskuksen opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja ja laitteita omilla sähköavaimillaan.​​​​​​​Poikkeuksellisesti tiloista poistuttava klo 21 mennessä. YHTEYSTIEDOTkirjasto-pori(at)tuni.fipuh. 040 826 2780 (ei loma-aikoina)kirjastosihteeri Veera Laineveera.laine(at)tuni.fiKäyntiosoite: Pohjoisranta 1 1 C, 1. kerrosPostiosoite: PL 136, 28101 PoriTarvittaessa voit palauttaa kirjat myös postitse.

ASIAKASPALVELUAJAT

Perjantaina 16.10. kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

ma-ti ja to 10–16
ke 10–17.30,
pe 10–15.
Ruokatauko klo 12–12.45

​​Yliopistokeskuksen opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja ja laitteita omilla sähköavaimillaan.​​​​​​​Poikkeuksellisesti tiloista poistuttava klo 21 mennessä.

YHTEYSTIEDOT

kirjasto-pori(at)tuni.fi
puh. 040 826 2780 (ei loma-aikoina)

kirjastosihteeri Veera Laine
veera.laine(at)tuni.fi

Käyntiosoite: Pohjoisranta 1 1 C, 1. kerros
Postiosoite: PL 136, 28101 Pori
Tarvittaessa voit palauttaa kirjat myös postitse.


AJANKOHTAISTAYleiskokoelman hyllytykset ovat kesken ja kirjojen saatavuudessa voi yhä olla puutteita. Henkilökunta auttaa teosten löytämisessä.Mikäli olet aikeissa tulla lainaamaan jostain kauempaa, varmistathan teoksen todellisen saatavuuden osoitteesta kirjasto-pori@tuni.fi tai teet hyllyvarauksen (vain utuvolter). Yliopistokeskuksen ulkopuoliset asiakkaat voivat palauttaa kirjansa yliopistokeskuksen pääaulassa sijatsevaan palvelukeskuksen infopisteeseen. Soitathan summeria jos ovi on lukossa!Lainat erääntyvät normaalisti ja myöhässä olevista lainoista kertyy maksua. Kirjojen uusimisesta voi olla yhteydessä kirjasto-pori@tuni.fi. Verkossa uusiminen onnistuu normaaliin tapaan.Tampereen ja Turun yliopistojen kirjastojärjestelmät ovat vaihtuneet vuoden 2020 alussaKirjastonkäytön muutoksista tiedotetaan kirjastojen sivuilla:Tampereen yliopiston kirjasto >>Turun yliopiston kirjasto >>

AJANKOHTAISTA

 • Yleiskokoelman hyllytykset ovat kesken ja kirjojen saatavuudessa voi yhä olla puutteita. Henkilökunta auttaa teosten löytämisessä.
 • Mikäli olet aikeissa tulla lainaamaan jostain kauempaa, varmistathan teoksen todellisen saatavuuden osoitteesta kirjasto-pori@tuni.fi tai teet hyllyvarauksen (vain utuvolter).
 • Yliopistokeskuksen ulkopuoliset asiakkaat voivat palauttaa kirjansa yliopistokeskuksen pääaulassa sijatsevaan palvelukeskuksen infopisteeseen. Soitathan summeria jos ovi on lukossa!
 • Lainat erääntyvät normaalisti ja myöhässä olevista lainoista kertyy maksua.
 • Kirjojen uusimisesta voi olla yhteydessä kirjasto-pori@tuni.fi. Verkossa uusiminen onnistuu normaaliin tapaan.


Tampereen ja Turun yliopistojen kirjastojärjestelmät ovat vaihtuneet vuoden 2020 alussa

Kirjastonkäytön muutoksista tiedotetaan kirjastojen sivuilla:

Tampereen yliopiston kirjasto >>
Turun yliopiston kirjasto >>

LAINAAMINEN JA PALAUTTAMINENKirjastossa on Turun ja Tampereen yliopistojen kokoelmia, joista voi lainata Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston kirjastokorteilla.Valikoimiin voi tutustua Andor (Tampere) - ja Volter (Turku) -tietokannoissa.Oman korkeakoulun tunnuksillas, kirjastokorttisi numerolla ja pin-tunnuksellasi tai sähköpostiosoitteella voit myös uusia lainoja, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja verkkopankin kauttaKortin saa lainaustiskiltä esittämällä henkilötodistuksen ja Suomessa sijaitsevan kotiosoitteen.Kirjastokortin saaminen ei edellytä yliopistokeskuksessa opiskelua tai työskentelyä!Kirjastoissa on käytettävissä sekä Turun että Tampereen yliopistojen lainausautomaatit, mutta ei automaattista palautusta. Lainata siis voi sekä sen yliopiston automaatilla, johon kirja kuuluu, että palvelutiskillä.Palauttaa voi joko palvelutiskille, palveluaikojen ulkopuolella sisäänkäynnin vieressä olevaan palautuslaatikkoon tai tarvittaessa postitse.Turun yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>Tampereen yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>

LAINAAMINEN JA PALAUTTAMINEN

 • Kirjastossa on Turun ja Tampereen yliopistojen kokoelmia, joista voi lainata Turun yliopiston ja Tampereen yliopiston kirjastokorteilla.
 • Valikoimiin voi tutustua Andor (Tampere) - ja Volter (Turku) -tietokannoissa.
 • Oman korkeakoulun tunnuksillas, kirjastokorttisi numerolla ja pin-tunnuksellasi tai sähköpostiosoitteella voit myös uusia lainoja, tehdä varauksia ja maksaa myöhästymismaksuja verkkopankin kautta
 • Kortin saa lainaustiskiltä esittämällä henkilötodistuksen ja Suomessa sijaitsevan kotiosoitteen.
 • Kirjastokortin saaminen ei edellytä yliopistokeskuksessa opiskelua tai työskentelyä!
 • Kirjastoissa on käytettävissä sekä Turun että Tampereen yliopistojen lainausautomaatit, mutta ei automaattista palautusta. Lainata siis voi sekä sen yliopiston automaatilla, johon kirja kuuluu, että palvelutiskillä.
 • Palauttaa voi joko palvelutiskille, palveluaikojen ulkopuolella sisäänkäynnin vieressä olevaan palautuslaatikkoon tai tarvittaessa postitse.

Turun yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>

Tampereen yliopiston kirjaston käyttösäännöt >>Kulkeminen kirjastoon sähköavaimella

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat saavat käyttöönsä henkilökohtaisen sähköavaimen, joka mahdollistaa kirjaston käytön myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Tutustu kulkuohjeisiin >

Miten lainaan tästä kirjastosta? Miten voin käyttää e-aineistoja?

Katso vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin (pdf) >


Tulostus, skannaus ja kopiointi

Tulostus, skannaus ja kopiointi ovat kirjastolla mahdollisia oman yliopistosi monitoimilaitteilla, yliopistosi tunnuksilla kirjautumalla. Katso tulostusohjeet oman yliopistosi intranet-sivuilta.

Ulkopuolisille asiakkaille on skannaus-, tulostus- ja kopiointimahdollisuus asiakaspalvelutiskin kautta. Kysy lisää kirjastosihteeriltä!


Tutustu pääkampusten kirjastopalveluihin


Hyödyllisiä linkkejä

Melinda - Suomen korkeakoulukirjastojen yhteistietokanta

Google Scholar - tieteellisten aineistojen hakukone

Mendeley - maksuton viitteidenhallintaohjelma

Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjasto - Finna - SAMK:n aineistotietokanta

Satakirjastot.fi - Satakunnan yleisten kirjastojen yhteistietokanta

Finna - arkistojen, museoiden ja kirjastojen valtakunnallinen hakupalvelu

Journal.fi - Suomalaisia tieteellisiä lehtiä avoimessa verkossa. Tieteellisten seurain valtuuskunnan palvelu.

Turun yliopiston tutkimusportaali

Utupub - Turun yliopiston opinnäytetöitä sekä tiedekuntien ja laitosten julkaisuja

Trepo - Tampereen yliopiston julkaisuarkisto: mm. opinnäytetyöt

Tampere University Press - avoimesti julkaistuja e-kirjoja muun muassa johtamisen ja yhteiskuntatieteiden aloilta


Kaukopalvelu

Kaukopalvelu on maksullista. Kirjasto tilaa asiakkaan pyynnöstä lainoina tai kopioina koti- ja ulkomaisista kirjastoista aineistoa, jota ei löydy omista kokoelmista. Porin yliopistokeskuksen kirjasto tilaa lainoja Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Turun yliopiston eri kaupungeissa oleva kokoelma liikkuu Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle kaukopalvelun kautta. TY:n kaukopalvelun tilaukset tällä lomakkeella > (siirryt toiselle sivustolle) (Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta).

HUOM! Asiakkaan itse Volterin kautta varaamat kirjat eivät kulkeudu Turusta Poriin! Ainoa tapa saada kirja toimitettuna Turusta on täyttää kaukopalvelulomake.

Turun yliopiston kokoelmista myös lähettävä kaukopalvelu kirjastoille: avaa tilauslomake (siirryt toiselle sivustolle)
Tampereen yliopiston kokoelmista ei anneta kaukolainoja.