Futsalia yliopistokeskuksen opiskelijoiden kesken

Yhteistyössä FC Jazzin kanssa Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden futsaljoukkue FC Jazz-University on pelannut futsalia viime vuodet Satakunnan Kolmosessa. Myös Suomen Cupiin ja opiskelijoiden SM-kisoihin osallistuva joukkue on perustettu vuonna...


Yhteistyössä FC Jazzin kanssa

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden futsaljoukkue FC Jazz-University on pelannut futsalia viime vuodet Satakunnan Kolmosessa. Myös Suomen Cupiin ja opiskelijoiden SM-kisoihin osallistuva joukkue on perustettu vuonna 2009.

- Aloitin silloin opiskelut ja kyselin meidän vuosikurssin pojilta, että löytyykö kiinnostua lähteä pelaamaan futsalia. Kiinnostusta löytyi ja Jazzille sopi, että he ilmoittavat meidän sarjaan, muistelee nykyisin joukkueenjohtajana toimiva Mostafa Modabberian.

Joukkueen kuluista on tähän asti vastannut Pointer, Porin yliopistokeskus ja joukkueen sponsorit.

- Pointer on tähän asti maksanut meille harjoitusvuorot ja yliopistokeskus on auttanut silloin, kun siihen on ollut tarvetta. Yleisesti se on mennyt niin, että sponsorimme ovat maksaneet Pointerille, joka sitten on taas maksanut meidän laskuja, Modabberian kiittelee.

- Tänä vuonna emme ole oikein saaneet sponsoreita ja rahat eivät ole riittäneet, joten teemme tarvittavat rahat talkootöiden avulla. Yliopistokeskuskin varmasti auttaa, jos siihen on tarvetta.

Harjoitusvuorojen hankkimisen hankaluus

FC Jazz-University harjoittelee tällä hetkellä Porin urheilutalolla maanantaisin klo 16.00–17.00.

- Kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat ovat tervetulleita harjoitusvuoroille. Siinä sarjaan lähtevässä joukkueessa yritämme pitää tietenkin mahdollisimman kovan tason. Harjoitusvuorojen hankkiminen on tuottanut oman ongelmansa. Pointerin urheiluvastaavana toiminut Modabberian tietää, kuinka vaikea Pointerin on saada urheiluvuoroja opiskelijoille. Suurin ongelma ei kuitenkaan ole raha.

- Porissa on tosi paljon urheiluseuroja, mutta vähän liikuntasaleja. Ja kun meitä ei pidetä urheiluseurana, niin kaikki Porin urheiluseurat menevät meidän edelle. Parastahan olisi, jos Pointer saisi oman liikuntasalin.

- Esimerkiksi harjoitusvuoron saaminen futsaljoukkueelle olisi ollut tosi vaikeaa, mutta saimme sen Jazzin avulla.

Opiskelijoiden SM-kisat keväällä Porissa?

Viime vuonna joukkue osallistui opiskelijoiden SM-kisoihin Jyväskylässä. Tänä vuonna ajatuksissa on, että SM-kisat anotaan Poriin.

- Todennäköisyys sille, että saisimme SM-kisat, on suuri. Kysymysmerkki sen sijaan on, riittävätkö meidän resurssit siihen.

Modabberian toivookin tukea eri tahoilta, sillä SM-kisojen järjestäminen vaatii paljon vapaaehtoishenkilöitä ja resursseja.

- Toivottavasti saamme tukea esimerkiksi Porin kaupungilta SM-kisojen suhteen. Meillä on tänä vuonna hyvä joukkue ja viimevuotisen kisat olivat hieno kokemus ja tapahtuma. Suuri kiitos viime vuodesta yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemelle, joka mahdollisti meidän osallistumisen, Modabberian päättää.

Teksti: Timo Riihentupa
Kuvat: FC Jazz-University
13.12.2012