Glamourilla kaamosmasennuksen kaatoon

Porin Kylterit lievittivät syksyn pimeyttä hohdokkaalla gaalatilaisuudella.20.11.2010 Kunniakirjoja ja kiitospuheita, kuohuviinilasien kilinää ja lähes itsenäisyyspäivän vastaanoton veroista pukuloistoa – niistä koostui syksyn kauneimmaksi ja...Porin Kylterit lievittivät syksyn pimeyttä hohdokkaalla gaalatilaisuudella.

20.11.2010

Kunniakirjoja ja kiitospuheita, kuohuviinilasien kilinää ja lähes itsenäisyyspäivän vastaanoton veroista pukuloistoa – niistä koostui syksyn kauneimmaksi ja kuplivimmaksi juhlaksi etukäteen mainostettu järjestyksessään ensimmäinen PorKy Gala. Kyseessä oli Turun yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ainejärjestön Porin Kyltereiden järjestämä täsmäisku marraskuun harmautta vastaan.

– Idea tapahtumaan tuli joskus alkuvuodesta. Mietittiin, että olisi kiva saada syksyynkin joku 'pukeutumisjuhla', kun keväällä on vuosijuhlat, ja PorKy:n pikkujoulutkin ovat aina haalaribileet, kertoo idean gaalaan keksinyt Maarit Vartama.

Tilausta toisellekin tapahtumalle, jota varten saa pukea ykköset ylle, olikin selkeästi osallistujien kommenteista päätellen.

– Tosi tyytyväinen olen kokonaisuuteen. Toivottavasti tästä tulee jokavuotinen traditio, tiivisti Kristian Lakari.

Ilta huipentui palkintojenjakoon

Tapahtuma lähti käyntiin aiempiin juhlatunnelmiin palanneen videon myötä, ja lisäksi ohjelmassa oli muun muassa opiskelutovereihin liittyvää yleistietoutta testannut visailu ja musiikkiesityksiä. Myös tulevan vuoden PorKy:n hallituksen jäsenet saivat ensikosketuksensa hallitustoimintaan vastaanottaessaan tehtävänsä gaalayleisön edessä.

Illan odotettu kohokohta oli kuitenkin suuren maailman tyyliin järjestetty palkintojenjakoseremonia. Opiskelijat olivat saaneet äänestää etukäteen suosikkejaan mitä moninaisemmissa kategorioissa.

– Keväisin äänestetään 'Vuoden opettajaa', niin ajateltiin, miksei myös opiskelijoille annettaisi joitain tunnustuksia. Pienessä koulussa kaikki kuitenkin jotenkuten tietävät toisensa, Maarit Vartama taustoittaa.

Palkituiksi tulivat niin vasta paikan päällä järjestetyllä finaaliäänestyksellä valittu “Superkylteri”, kuin ahkerimmin yliopistokeskuksen lounasravintolassa aikaansa kuluttava “Vuoden Sofia-hengaajakin”, PorKy:n omaa kuninkaallista paria unohtamatta.

Tunnustusta jaettiin myös onnistuneimmasta työn ja huvin yhdistämisestä “Vuoden ke-iltana Cabaretissa ja silti to-aamuna luennolla” -palkinnon myötä. Tässä kategoriassa kilpailu oli kenties kaikkein kovinta, sillä uusia haastajia ilmoittautui heti seuraavana aamuna kisaamaan mahdollisesta ensi vuoden palkinnosta.


Teksti ja kuvat: Mikko Laaksonen