HALOO ALUMNI!

Kevät tulee, oletko valmis? Joko Sinä olet Porin yliopistokeskuksen alumniverkoston jäsen?

Joko Sinä olet Porin yliopistokeskuksen alumniverkoston jäsen? Porin yliopistokeskuksen alumniverkosto, kokoaa kaikki yliopistokeskusyhteisön entiset ja nykyiset edustajat omaksi verkostokseen. Positiivista on, että alumneiksi ilmoittautuneiden määrä kasvaa koko ajan tasaiseen tahtiin.

Viime keväänä alumnitoimintaa vauhdittamaan perustettiin Porin yliopistokeskuksen Alumnineuvosto, jonka toiminnan tavoite on koordinoida ja kehittää yliopistokeskuksen alumnitoimintaa alumnien toivomaan suuntaan. Ensimmäinen toimintavuosi on ollut varsin opettavainen, ja kuluvan vuoden aikana on haarukoitu kasaan nykyisen alumnitoiminnan ääriviivat. Vielä kaikki suunnitelmat eivät ole päässeet toteuttamisasteelle, mutta silti kevät on vilkasta aikaa myös alumneille.

Alumnineuvosto on heti tuoreeltaan saanut kaksi erittäin tärkeää tehtävää: Neuvosto valitsee joka syksy alumniverkoston jäsenien keskuudesta Vuoden alumnin, joka julkistetaan syyskuussa pidettävässä Tutkijoiden yö -tapahtumassa, ja aivan upouutena tehtävänä neuvosto valitsee Porin yliopistokeskuksen Vuoden opinnäytetyön, joka palkitaan toukokuisessa lukuvuoden päättäjäisjuhlassa.

Lukuvuoden päättäjäistilaisuus on yliopistokeskuksen uusi akateeminen juhla, joka tästä lähtien järjestetään joka kevät. Tämän vuoden päättäjäisjuhla järjestetään 19.5.2011, ja sinne ovat tervetulleita yliopistokeskuksen henkilökunta ja opiskelijat – niin entiset kuin nykyiset – sekä ystävät, tuttavat ja perheenjäsenet. Tutkijoiden yön ja päättäjäisjuhlan yhteydessä pidetään myös perinteiset alumnitapaamiset.

Akateeminen Wappu merkitsee opiskelijolle rennon yhdessäolon juhlaa, mutta samalla myös porilaisten akateemisten perinteiden riemujuhlaa. Wapun juhlinnan ei kuitenkaan tarvitse loppua valmistumiseen, vaan myös alumneilla on mahdollisuus osallistua erinäisiin wapun tapahtumiin.

Pointer ry toivottaa alumnit tervetulleiksi keskiviikkona 27.4. käynnistyvään Wapprobaturiin, jossa on tänä vuonna saalistettavana uusi titteli, Rex Titulus Doctoralis Wapprobatur. Kyseinen baarikierros järjestetään keskellä viikkoa, mikä on ehkä työssäkäyvälle alumnille hieman liikaa. Sitä vastoin wappuaaton karhun lakitukseen klo 18:00 alumnit toivottavasti pääsevät runsain joukoin.

Alumnineuvosto toivoo, että alumnit kokoontuisivat uuden perinteen mukaisesti piknik-peitteineen ja kuohuviineineen Raatihuoneenpuistoon juhlistamaan karhun lakitusta ja wapun tuloa. Näin toivottavasti saamme aikaan nykyisten opiskelijoiden ja alumnien ”törmäyksiä” – positiivisessa mielessä. Raatihuoneenpuistosta matka voi jatkua serpentiinit kaulassa heiluen Porin uudelle opiskelijatalo Saikulle, jossa alkaa wappubileet klo 18:00. Wappupäivänä me kaikki toki näemme jälleen silliaamisella eli Silliksellä klo 10:00, ja vielä viimeiseksi kuorrutamme wapun seuraamalla opiskeljoiden dippaamista hyisessä Kokemäenjoessa klo 13:00.

Alumnineuvoston puolesta toivotan kaikille vireää akateemista kevättä!

Päivi Elonen
Alumnineuvoston puheenjohtaja