Harjannostajaiset yliopistokeskuksessa

Porin yliopistokeskuksella tiloja jo lähes 12 000 neliötä 23.3.2007Alun perin vuonna 1999 Porin yliopistokeskuksen tarpeisiin Porin Puuvillaan rakennettiin 6 400 neliötä. Maaliskuussa 2007 vietettiin uusimpien tilojen valmistumisen harjannostajaisia...


Porin yliopistokeskuksella tiloja jo lähes 12 000 neliötä
23.3.2007

Alun perin vuonna 1999 Porin yliopistokeskuksen tarpeisiin Porin Puuvillaan rakennettiin 6 400 neliötä. Maaliskuussa 2007 vietettiin uusimpien tilojen valmistumisen harjannostajaisia – nyt yliopistokeskuksen käytössä on jo 11 400 neliötä.

– Kasvua on ollut siis 660 neliötä vuodessa. Täytyy kuitenkin muistaa, että kasvu ei voi jatkua loputtomiin, toteaa Porin yliopistokeskuksen palvelukeskuksen johtaja Kari Kukkonen.
Uudet valmistuneet tilat rakennettiin ensisijaisesti opiskelijayhdistysten ja Taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median osaston tarpeisiin.

Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:n puheenjohtaja Jaakko Määttä oli uusiin tiloihin tyytyväinen.
– On hienoa saada uudet tilat. Nyt kaikki ainejärjestöt saadaan keskitettyä yhdelle käytävälle, mikä helpottaa opiskelijoiden asioimista.

Porilaisia aliurakoitsijoita

Uusien tilojen suunnittelusta vastasi porilaisesta arkkitehtitoimisto Küttner Ky:stä Liisa Säämäki, pääurakoitsijana toimi Rakennus ja Metalli Koskinen & Co Oy ja LVI-töiden suunnittelusta Satakunnan Insinöörikeskus Oy.
Alle puoli vuotta kestänyt urakka työllisti myös suuren määrän porilaisia rakennusalan aliurakoitsijoita. Mukana rakentamassa olivat esimerkiksi KT Tähtinen Ky, Vesimäkinen Oy ja Sähköpori Oy.
– Työ on hienosti hoidettu ja tekemässä on ollut erittäin mukava työporukka, Kari Kukkonen kiitteli työntekijöitä.

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg