Ideoita korkeakoulujen infopäivästä

Satakunnan korkeakoulujen avoimet ovet Porin yliopistokeskuksessa 7.11.2013 Yli 30 000 suomalaista abiturienttia pohdiskelee viimeisenä lukiosyksynään isoa kysymystä: Mitä seuraavaksi? Koulutustarjonta on valtava, ja mielikuvat jatko-opintojen...

Satakunnan korkeakoulujen avoimet ovet Porin yliopistokeskuksessa 7.11.2013

Yli 30 000 suomalaista abiturienttia pohdiskelee viimeisenä lukiosyksynään isoa kysymystä: Mitä seuraavaksi? Koulutustarjonta on valtava, ja mielikuvat jatko-opintojen sisällöstä usein hyvin epämääräiset. Mielessä pyörii myös, lähteäkö vai jäädä. Me päätimme näyttää, miksi kannattaisi jäädä.

Vaikka ylioppilaspohjaisten aloituspaikkojen määrä ei Porin yliopistokeskuksessa ole suuri, kulttuurialasta tai kauppatieteistä kiinnostuneet voivat opiskella kotikaupungissaan aina tohtoriksi asti.

Raumalla ja Porissa

Satakunnan korkeakoulut (Porin yliopistokeskus, satakunnan ammattikorkeakoulu, DIAK ja Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikkö) avasivat ovensa yleisölle 5. ja 7.11. Tapahtuma järjestettiin ensin Raumalla ja jälkimmäisenä päivänä Porissa. Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä molempien kaupunkien korkeakoulutarjontaa pääasiassa abiturienteille ja muille potentiaalisille hakijoille. Porin yliopistokeskuksesta esittäytyivät Turun yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto. Paikalla oli myös vierailevana tähtenä Rauman opettajankoulutuslaitos.

Yhteyspäällikkö Maria Väkiparta piti auditoriossa tasatunnein lyhyitä esittelyjä yliopistokeskuksesta. Aulassa yleisö sai kiertää aulassa infopisteissä ja työpajoissa. Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma oli pistänyt pystyyn pelipöydän, jonka äärellä Sari Östman ja Vilho Pirttijärvi peluuttivat Off Topic -peliä. Rauman OKL esitteli työpajassaan toiminnallisten pisteiden kautta opettajankoulutuslaitoksen koulutusohjelmia. Lastentarhanopettajan koulutuksen pisteessä oli kalastustehtävä, jonka kautta osallistujat pääsivät kokeilemaan sanojen hahmottamista. Luokanopettajat pitivät sadutusta: kaveria sadutettiin kuvien pohjalta. Käsityön aineenopettajat pitivät visailua erilaisista käsityövälineistä.

Runsas osanotto ilahdutti

Tapahtuman emäntänä yliopistokeskuksessa toimi yhteyspäällikkö Maria Väkiparta.

- Tapahtuma veti ilahduttavan paljon väkeä, ja abit opoineen olivat lähteneet runsain joukoin liikkeelle erityisesti Porissa. Raumalla järjestelyjä ja logistiikka helpotti se että kaikki korkeakoulut esittäytyivät yhdellä kampuksella.

Väkiparran mukaan kiireisen henkilökunnan resursointi kahdelle eri paikkakunnalle kahtena eri päivänä oli kieltämättä haastavaa, mutta myös sen arvoista, koska näin tavoitetaan suurempi joukko kiinnostuneita tulevia opiskelijoita.

Teksti: Anna Hokkanen