Intensiivikurssilla suomi haltuun

EILC-kielikurssilla Pori ja Suomi tutuksi Erasmus-ohjelman intensiiviset kielikurssit EILC:t (Erasmus Intensive Language Course) ovat suunniteltu ERASMUS-opiskelijoille, jotka lähtevät opiskelija- tai harjoittelijavaihtoon. EILC-kurssit ovat...


EILC-kielikurssilla Pori ja Suomi tutuksi

Erasmus-ohjelman intensiiviset kielikurssit EILC:t (Erasmus Intensive Language Course) ovat suunniteltu ERASMUS-opiskelijoille, jotka lähtevät opiskelija- tai harjoittelijavaihtoon. EILC-kurssit ovat tarkoitettu nimenomaan hieman harvinaisempia kielimaihin suuntaaville, Suomi on yksi näistä maista.

EILC-kursseja järjestetään Suomessa vuosittain reilut kaksikymmentä kappaletta 11 eri korkeakoululssa. Elokuussa saamme ensimmäisen kerran Poriin tällaisen intensiivikurssin, kertoo Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksen koulutussuunnittelija Hanna-Kaisa Desavelle.

CIMOlta tukea saaneen kurssin kotiorganisaationa toimii SAMK, rahoitushakemus toteutettiin Satakorkean kansainvälisyys-työryhmän yhteistyöllä.

Kysytty kurssi

Desavellen mukaan intensiiviset kielikurssit ovat hyvin kysyttyjä, ja hän uskookin että innostusta riittää 16 opiskelijan ryhmään. Poriin ja suomen kieleen opiskelijat saapuvat tutustumaan 7.-28. elokuuta välisen ajan.

Ajankohta on hieman haasteellinen, sillä esimerkiksi Saksassa tuolloin on vielä tenttikausi käynnissä, joten heidän on vaikea osallistua.

Opiskelua, luontoa ja kulttuuria

Desavelle toivoo, että opiskelun lisäksi kurssilaisia saataisiin vierailemaan myös paikallisilla kouluilla.

SAMKin opettajien Mari Linnan ja Pia Lahdenmaan opeilla tänne saapuvat saavat hyvät perusopit suomesta. Olisi myös mahtavaa, jos saisimme esimerkiksi ranskalaisen vaihto-opiskelijan piipahtamaan paikallisen koulun ranskan kielen tunnilla.

Pelkäksi kielikylvyksi kurssi ei jää, sillä Desavellen mukaan ohjelmassa on beachfutista Yyterissä ja muuta mukavaa.

- Kulttuurin ja ympäristön tunteminen on olennainen osa sitä nopeampaa sopeutumista uuteen vaihto-opiskelumaahan.

Satakorkean kv-työryhmä http://www.satakorkea.fi/kansainvalisyystyo

Teksti: Iiro Lehtonen