International Staff Week onnistui

International Staff Week kokosi kv-henkilöt yhteen Yliopistoissa ympäri Euroopan on ollut tapana järjestää opiskelija- ja opettajavaihdon ja kansainvälisyysasioiden kanssa tekemisissä oleville työntekijöille International Staff Week -nimellä kulkevia...


International Staff Week kokosi kv-henkilöt yhteen

Yliopistoissa ympäri Euroopan on ollut tapana järjestää opiskelija- ja opettajavaihdon ja kansainvälisyysasioiden kanssa tekemisissä oleville työntekijöille International Staff Week -nimellä kulkevia verkostoitumistapahtumia. Viisipäiväisessä tapahtumassa osallistujat tutustuvat järjestävän yliopiston toimintaan ja verkostoituvat niin järjestäjien kuin myös muista yliopistoista tulevien kollegoidensa kanssa.

Vierailuja myös emoyliopistoissa

Huhtikuun alussa Porin yliopistokeskus järjesti ensimmäisen International Staff Week -tapahtumansa. Poriin oli saapunut vieraita 16 eri yliopistosta ympäri Eurooppaa. Suurin osa osallistujien emoyliopistoista on Turun kauppakorkeakoulun ja Tampereen teknisen yliopiston Erasmus-yhteistyökumppaneita.

- Suurin osa osallistujista halusi oppia lisää yliopistokeskus-toiminnasta, kertoo tapahtumaa järjestämässä ollut UCPori International Network -hankkeen koulutussuunnittelija Kimmo Ahonen.

Viikon aikana osallistujat saivat rautaisannoksen tietoa kansainvälisyystoiminnasta Porissa, minkä lisäksi ryhmät saivat myös mahdollisuuden tutustua vaihtoa järjestävien yksiköiden emoyliopistojen toimintaan Turussa ja Tampereella.

Oppia Porista

Vilnan Gedinimasin teknillisen yliopiston kansainvälisten asioiden suunnittelija Justina Pluktaite saapui Poriin suurin odotuksin, jotka hän koki tulleen ylitetyiksi. Pluktaite kertoo, että häntä kiinnosti nimenomaan yliopistokeskustoimintaan tutustuminen. Hänen mielestään oli mahtavaa, kuinka Porissa kaupunki osallistuu yliopistotoiminnan kehittämiseen todella aktiivisesti.

- Erityisen paljon opittavaa meillä on siitä, kuinka Porin yliopistokeskuksessa vaihto-opiskelijat toivotetaan tervetulleiksi, Pluktaite kehuu.

Kimmo Ahonen on erityisen tyytyväinen siitä, että tapahtumaa järjestettäessä kävi hyvä tuuri, ja Poriin saatiin vierailemaan joukko erittäin kiinnostuneita ja motivoituneita ammattilaisia. International Staff Weekin osallistujat olivat vähintäänkin yhtä tyytyväisiä. Osa osallistujista on yltynyt ylistämään Porin yliopistokeskusessa järjestettyä tapahtumaa parhaaksi laatuaan.

Teksti: Vilho Pirttijärvi