Janne Rauhalasta vuoden alumni

Porin yliopistokeskuksen lukuvuoden päätösjuhlissa palkittiin tuttuun tapaan Vuoden opetusteko, Vuoden opinnäytetyö sekä Vuoden Alumni.

Tilaisuudessa juhlittiin myös yliopistokeskuksen kymmentä toimintavuotta, sillä Porin yliopistokeskus -nimi ja hallintomalli otettiin käyttöön vuonna 2003.

Akateemista yrittäjyyttä arvostettiin

Vuoden Alumni -palkinto myönnettiin vuonna 2008 Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä valmistuneelle Janne Rauhalalle. Pääaineena Rauhala opiskeli markkinointia.

Vuoden Aluminin valitseva Alumnineuvosto painotti valinnassa erityisesti akateemista yrittäjyyttä. Alumnineuvosta kiitteli Rauhalan monipuolista työhistoriaa ja kykyä tuoda omaa osaamistaan esille.

Diili-Jannesta Tiili-Janneksi

Vuoden Alumni -palkinto on konkreettisesti palanen Porin Puuvillaa, sillä voittajalla saa tiilipalasen puuvillatehtaan seinästä.

- Vuosi 2003, jolloin aloitin opiskelut täällä, on yksi elämäni tärkeimmistä ja parhaimmista päätöksistä, Rauhala kiitteli alumnitiili-palkinnon saatuaan.

Television Diili-ohjelmasta tuttu Rauhala työskentelee tällä hetkellä oman brand design -toimistonsa Rock My Business toimitusjohtajana sekä luovana johtajana.

Rauhala arvosti Vuoden Alumni -palkinnon korkealle ja kiitti puheessaan auliisti sekä yliopistokeskuksen henkilökuntaa että opiskelijatovereitaan.

- Tämä on hieno kunnia. Alumni on lähettiläs, joka vie sanomaa omasta alasta ja opiskelupaikasta myös muualle. Porin yliopistokeskuksesta voi olla ylpeä.

- Olen ylpeä myös porilaisuudestani, vaikka alun perin olenkin Pohjanmaalta. Porilaisuus ja pohjanmaalaisuus ovat aika hyvä yhdistelmä, Laihialta kotoisin oleva Rauhala päätti puheensa.

Teksti ja kuvat Timo Riihentupa