Jazzviikon seminaari

Jazzviikon seminaari Tapahtumatuotantoon keskittyvä Pori Jazz for Professionals -kesäseminaari järjestetään Pori Jazz -viikolla 17.– 19.7.2012. Kuudennen kerran järjestettävä kesäseminaari kokoaa tapahtumatuotannosta kiinnostuneet kulttuuri- ja...


Jazzviikon seminaari

Tapahtumatuotantoon keskittyvä Pori Jazz for Professionals -kesäseminaari järjestetään Pori Jazz -viikolla 17.– 19.7.2012. Kuudennen kerran järjestettävä kesäseminaari kokoaa tapahtumatuotannosta kiinnostuneet kulttuuri- ja taidealan ammattilaiset, yhdistykset, yrittäjät, koulutus- ja kehittäjätahot sekä tutkijat saman katon alle.

Kolmipäiväinen seminaari toteutetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen päivä on pyhitetty tutkijatapaamiselle, kun taas kaksi seuraavaa päivä muodostavat varsinaisen seminaarin.

- Ensimmäinen päivä on sisällöltään akateemisempi tutkijatapaaminen, johon kaikki ovat tietysti tervetulleita. Kaksi seuraavaa päivää taas ovat erilaisempia, kun jalkaudumme itse tapahtumiin, kommentoi seminaarin järjestämisessä mukana oleva Hanna Suontausta.

”Pois neljän seinän sisältä”

Tänä vuonna järjestettävä seminaari eroaa huomattavasti aiemmista, sillä tällä kertaa seminaari sukeltaa konkreettisesti tapahtumatuotannon kulissien taakse.

- Olemme saaneet aiemmilla kerroilla palautetta siitä, miksi istumme neljän seinän sisällä, kun vieressä on SuomiAreenaa, Pori Jazzia ja muuta mielenkiintoista. Tällä kertaa lähdemme pois neljän seinän sisältä. Päivät alkavat yliopistokeskuksella tunnin pituisella luennolla, mutta sen jälkeen lähdemme liikkeelle.

Aamuluentojen jälkeen seminaarilaiset suuntaavat Jazzkadulle, jossa heille on varattu tunnin pituisia rasteja järjestäjätahojen toimesta.

- Halusimme jalkautua tapahtumiin ihan oikeasti ja Jazzien vuoksi meillä on tähän loistava mahdollisuus. Pääsemme katsomaan backstagen puolelta miten tapahtumia tuotetaan. Saamme seurata esimerkiksi SuomiaAreenan ja Pori Jazz -organisaation tuotantoa.

Osallistujamäärää rajattu

Kesäseminaarissa on viime vuosina esiintynyt tunnettuja puhujia. Tänä vuonna puhumassa on esimerkiksi Grammy-palkittu Bill Platt, kun taas viime vuosina esiintymässä on ollut enemmän suomalaisia nimiä.

- Puhujia on aina ollut suhteellisen helppo saada mukaan. Se vaikuttaa tietysti positiivisesti, että samaan aikaan on Jazzit käynnissä. Jazzit ja seminaarin voi helposti yhdistää, kun puhujat tulevat Jazzeille ja ottavat perheensäkin mukaan, miettii Suontausta.

Kesäseminaari on houkutellut vuosittain mukaan kiitettävän määrän osallistujia. Tänä vuonna sama kaava on jatkunut, mutta tällä kertaa kaikki eivät mahdu mukaan.

- Tänä vuonna osallistujamäärä on rajoitettu 60:een, koska emme voi kulkea liian isoissa ryhmissä tapahtumien kulisseissa. Kesäseminaarille ilmoittautuneita on jo useita, joten mukaan haluavien on parempia ilmoittautua nopeasti, Suontausta päättää.

Teksti ja etusivun kuva Timo Riihentupa
Seminaarikuva Marjo Mäenpää
16.5.2012