Johtajat reissun päällä

JOKO-johtamiskoulutusohjelma on toiminut Porissa vuodesta 1984 lähtien. Koulutusta toteuttaa Tampereen teknillinen yliopisto ja sen sisältö tähtää muun muassa esimiestaitojen ja strategisen ajattelun kehittämiseen. Syksyllä 2013 käynnistyi...


JOKO-johtamiskoulutusohjelma on toiminut Porissa vuodesta 1984 lähtien. Koulutusta toteuttaa Tampereen teknillinen yliopisto ja sen sisältö tähtää muun muassa esimiestaitojen ja strategisen ajattelun kehittämiseen. Syksyllä 2013 käynnistyi järjestyksessään 28. JOKO-koulutus.

Koulutuspäällikkö Tiina Ikala TTY:n täydennyskoulutuskeskus Edupointista kertoo osallistujia olevan monipuolisesti eri toimialoilta.

- Koulutuksessa on yhteensä 16 henkilöä teollisuudesta, palvelualalta, pankkisektorilta, energia-alalta sekä julkishallinnon puolelta, Ikala kertoo.

Kurssiin kuuluva opintomatka suuntautui tällä kertaa Prahaan 27.-30.11.2013 välisenä aikana. Ohjelmaan kuului koulutuspäivien lisäksi kansainvälisten yrityksien case-esityksiä sekä vierailu Prahan kaupungin organisaatiossa.

Kansainvälistä näkemystä ja sujuvaa ohjelmaa

Koulutettavat Markus Manelius Luvata Pori Oy:stä ja Jani Multisilta Porin Leipä Oy:stä pitävät ohjelmaa eksursioineen onnistuneena.

- Oli inspiroivaa kuulla paikallisten toimijoiden onnistumisista ja heidän kohtaamistaan hankaluuksista, Manelius sanoo.

- Järjestelyt toimivat moitteettomasti ja minuuttiaikataulu piti. Viestinnän ja johtamisen kulttuurieroihin keskittyneet ryhmätyöt olivat mielenkiintoisia. Yritysluennot taas jäivät osittain harmillisen pintapuolisiksi, Multisilta summaa.

- Mieleen jäi erityisesti Prahan kaupungin tulvanhallinnan vaikuttava esittely, Manelius lisää.

Lisäpontta omaan johtamiseen

Projektipäällikön tehtäviin valmistautuva Manelius ja myyntijohtaja Multisilta hakeutuivat ohjelmaan yrityksen kautta.

- Koulutukseltani olen sähkötekniikan insinööri ja materiaalitekniikan diplomi-insinööri. En ole ollut vastaavissa koulutuksissa, joten esimieheni vinkkasi JOKOsta, Manelius sanoo.

- Vaikka minulla on vuosien kokemus myyntityöstä, halusin saada uutta näkemystä tradenomin papereideni tueksi. Esimieheni on myös osallistunut koulutusohjelmaan, Multisilta sanoo.

Tiiviistä aikataulusta huolimatta virkistävälle yhdessäololle jäi aikaa. Illanvietoissa päivän sisältö ja vapaa-aika lomittuivat.


- Osallistujat ovat matkustaneet paljon, mutta reissu tarjosi uusia kokemuksia jaettavaksi. Erityisesti eräs brasilialainen ravintola oli suosikkini, Multisilta sanailee.

Teksti: Esa Keskinen