Juuso Österman uudeksi puheenjohtajaksi

Pointer tähtää entistä laadukkaampiin palveluihin ja tapahtumiin Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys Pointer Ry sai uuden puheenjohtajan ja hallituksen ennen vuodenvaihdetta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Turun...


Pointer tähtää entistä laadukkaampiin palveluihin ja tapahtumiin

Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys Pointer Ry sai uuden puheenjohtajan ja hallituksen ennen vuodenvaihdetta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Turun kauppakorkeakoulussa opiskeleva Juuso Österman. Turusta Poriin opintojen perässä muuttanut Österman on tyytyväinen nykyiseen kotikaupunkiinsa.

- Ei minulla hirveästi mitään ennakkoluuloja ollut, joten sen suhteen ei tullut yllätyksiä. Vähän pieni kaupunkihan Pori on, mutta opiskelijakaupunkina kuitenkin suhteellisen vilkas.
Uusi puheenjohtaja on ehtinyt toimia virassaan noin kaksi kuukautta ja on pitänyt alkua positiivisena.

Korttikone palvelua parantamaan

- Onhan tässä vähän kiirettä pitänyt, mutta kaikki kouluhommat olen ehtinyt tehdä ajallaan. Nykyinen hallitus on järjestänyt muutaman tapahtuman, joihin osallistumismäärä on ollut ihan kiitettävä.

Pointerin tulevista uudistuksista Österman nostaa esille muutaman kohokohdan.

- Lähitulevaisuudessa meidän pitäisi saada opiskelijapalveluihin korttikone, jonka saamisesta on väännetty jo vähän aikaa. Se on iso juttu ja helpottaa meitä kaikkia, kun myös kortilla pystyy maksamaan. Keväällä on sitten vappu edessä, joka on vuoden viimeinen iso tapahtuma.

Östermanin halukkuus Pointerin uudeksi puheenjohtajaksi syntyi tahdosta muuttaa toimintaa.

- Ehkä tärkein peruste hakemiselle oli  se, että toiminnassa oli paljon sellaista, jota haluaisin muuttaa. Ajattelin, että parempi mennä sitten itse tekemään se.

Kaikki huomioon

Porin yliopistokeskuksessa toimii neljä eri yliopistoa ja viisi ainejärjestöä. Pointerin tehtävänä on toimia yliopistokeskuksen edunvalvojana ja yksiköitä yhdistävänä tekijänä.

- Onhan se vähän hankalaa. Osa ainejärjestöistä haluaa Pointerilta paljon, osa vain peruspalveluita.  Jotkin taas haluavat, että Pointer järjestää kaiken tapahtumista alkaen. Ainejärjestöt kuitenkin järjestävät omat tapahtumansa, Pointerin ei tule suosia ketään.

Östermanin omat tavoitteet Pointerin toiminnassa ovat selkeät. Puheenjohtaja toivoo Pointerin vaikutuksen näkyvän entistä enemmän opiskelijoiden arjessa?

- Enemmän tuloksia suoraan opiskelijoille. Tietysti Pointerin tulee huomioida edunvalvonta ja ottaa kantaa esimerkiksi Tampereen yliopiston muuttuvassa sisäänottopolitiikassa, mutta ne ovat sellaisia asioita, joihin meillä ei ole lopullista sanaa.

Myös tapahtumiin ja palveluihin Turun kauppakorkeakoulun toisen vuoden opiskelija toivoo parannusta.

- Tavoitteena on luoda entistä laadukkaampia tapahtumia ja palveluita kaikille opiskelijoille. Tärkeää on huomioida kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat tasapuolisesti, Österman päättää.

5.3.2012 Teksti ja kuvat Timo Riihentupa