Kampus: Rehtorit eivät ottaneet kantaa sijaintiin

Toiminnallisuus emoyliopistojen ykköskriteeriKeskustelu Kampuksen sijainnista on pysynyt Porissa aktiivisena mediassa. Helmikuun 21. päivänä Porissa pidetty rehtorikokous toi asiaan emoyliopistojen rehtoreiden näkemykset. Kaikki rehtorit olivat...


Toiminnallisuus emoyliopistojen ykköskriteeri

Keskustelu Kampuksen sijainnista on pysynyt Porissa aktiivisena mediassa. Helmikuun 21. päivänä Porissa pidetty rehtorikokous toi asiaan emoyliopistojen rehtoreiden näkemykset. Kaikki rehtorit olivat yksimielisiä siitä, että päätöksenteossa on tehty hyvää työtä, ja Kampus-hanke voi edetä seuraavaan vaiheeseensa.

Raha ei ykköskriteeri, mutta kustannukset eivät saisi nousta

Rehtorit vakuuttelivat puheenvuoroissaan, että tulevista tiloista haetaan toiminnallisia. Raha ei ole hankkeen ykköskriteeri.


- Tilakustannukset eivät toki saisi nykyisestä ainakaan nousta, totesi rehtorikokouksen puheenjohtaja, Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Markku Kivikoski.

Hän jatkoi, että ymmärtää hyvin että keskustelu Kampuksen sijainnista on käynyt Porissa kovana, ja hankkeella on suuret vaikutukset kaupungille. Hanke kiinnostaa emoyliopistoja etenkin toiminnallisessa mielessä, mutta kysyttäessä päätöksenteon nopeudesta Kivikoski ehkä tuli paljastaneeksi ettei Kampus-kysymys ole ainakaan tärkein asia emoyliopistoille.

Oikeastaan silloin, kun kustannukset tulevat nousemaan joudun viemään tämän asian hallituksen käsiteltäväksi. Muutoin tälle saadaan hyvin nopealla aikataululla hyväksyntä, Kivikoski kertoi.


Ei halua sekaantua kaupungin päätöksiin

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen oli tyytyväinen molempiin ehdotettuihin vaihtoehtoihin ja kollegojensa tavoin luotti Porin kaupungin sanaan asiassa.

- Ei me voida paljoa sekaantua kaupungin sisäisiin asioihin. Meillä ei ole tarvetta, eikä mahdollisuuttakaan, Väänänen näki.

Rehtorien kokouksen lehdistötilaisuudessa saatiin myös hieman valotusta emoyliopistojen kantaan toimipisteiden tulevaisuuteen.


- Hengissä säilymisen kysymys tulee olemaan opiskelijarekrytointi, Kivikoski sanoi.

Turun yliopistolla ei Väänäsen mukaan ole lähivuosina tarvetta tarkistaa strategiaa.

- Rekrytoinnin lisäksi tutkintojen määrät ovat ratkaisevia. Kun ne seikat pysyvät kunnossa, ei ole mitään syytä lähteä pois, Väänänen tuumasi.

Porin kaupungin ja Citycon Oy:n välinen puitesopimus Asema-aukiokampuksen toteuttamisesta tuodaan kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan Porin kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi maaliskuussa. Viisi erityyppisiin tiloihin keskittyvää työryhmää kootaan suunnittelemaan yhteiskampuksen tilatarpeita.

Teksti ja kuvat Iiro Lehtonen