Kastajaiset 2008

Kastajaiset 2008: Pupuja, kuusipäitä ja kruunattuja 10.9.2008Ilta alkoi neljältä jännittävissä tunnelmissa auditoriossa 126, kun kastajaisten tähdet, eli ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, vähitellen uskaltautuivat sisään pääaulasta. Aluksi...


Kastajaiset 2008:
Pupuja, kuusipäitä ja kruunattuja

10.9.2008

Ilta alkoi neljältä jännittävissä tunnelmissa auditoriossa 126, kun kastajaisten tähdet, eli ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat, vähitellen uskaltautuivat sisään pääaulasta. Aluksi askarreltiin oman yliopistoyksikon päähineitä. Kauppikset (TuKKK) saivat kutreilleen pupun korvat, humanistit (TY) suuntasivat kaupungille kuuset päässään ja yhtikset (TaY) ylennettiin kruunupäiksi.

Lopuksi harjoiteltiin hieman lauluja tulevaa varten ja sitten menoksi. Torille saavuttiin viiden aikoihin. Yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemen puheen jälkeen jakauduttiin joukkueisiin. Illan ensimmäisessä kilpailussa opeteltiin sonnustautumaan opiskelijauniformuun eli haalariin. Ja pisteitä sai nopeudun lisäksi tietenkin myös hulvattomista koreografioista sekä yhteishengestä - eihän opiskelukaan saa käydä liian vakavaksi tai suorituskeskeiseksi.

Ympäri Poria oli järjestetty kahdeksan erilaista rastia, joissa fuksit joutuivat ankarien tuomareiden silmien alla esittämään mitä mielikuvituksellisimpia esityksiä. Rasti numero viisi sijaitsi Kirjurinluodon kärjessä. Rastin toimitsijat olivat vahvojen Porikokemusten kautta varautuneet lämpimällä kaakaolla, villasukilla, extrapaidoilla ja ulkotulilla. Illan aikana rastilla nähtiin runsain määrin uusia opiskelijoita, joten mikä olisikaan tätä parempi tilaisuus kysellä hiukan siitä, mistä, miten ja miksi opiskelijat ovat Poriin päätyneet ja miten opiskelijaelämä täällä on lähtenyt käyntiin?

Yhteenvetona illan haastatteluista voisi todeta monien kuulleen Porista kavereiltaan tai päätyneen tänne lähinnä siksi, että ovet Turkuun tai Helsinkiin eivät auenneet. Toisaalta monet olivat saaneet useitakin muita opiskelupaikkoja. Pori oli monenkin kohdalla vienyt voiton ainakin Tampereesta, Jyväskylästä ja Kuopiosta. Syiksi Porin valitsemiseen mainittiin ainakin ajatus Porista kiinnostavana uutena kaupunkina, ristiinopiskelun mahdollisuus sekä pienen yliopiston hyvä henki.

Pori on positiivinen yllätys

Kaikki eivät vielä olleet ehtineet tutustua Poriin, mutta suurin osa tuntui olevan kaupungista positiivisesti yllättyneitä - sitä voi toki sitten kysyä, miten huonoja odotukset oikein ovat olleet? Opiskelujen alkua moni piti kovin sekavana ja vaikeana, mutta sen sijaan ihmiset - niin naapurit, kämppikset kuin opiskelijakaveritkin - saivat vain positiivista palautetta.

Alkuillasta ihmisiä pidettiin mukavina ja ihanina, loppua kohden kaikkia suorastaan rakastettiin. Kuultiinpaa eräältä pupupojalta myös, ettei mistään löydy näin paljon nättejä tyttöjä - liekö sitten satakuntalaista vaatimattomuutta, että moinen herätti tuomareissa epäilyksiä pisteiden kalastelusta? Rastin jälkeen suunnattiin yhteisille 'etkoille' biletilalle. Ohjelmassa oli lettujen maistelua ja yleistä hengailua. Biletila täyttyikin niin fukseista kuin vanhemmista opiskelijoista jopa odotettua tehokkaammin - ainakaan hetkeen ei tilassa ole nähty moista määrää ihmisiä kerrallaan.

Yhteisten etkojen jälkeen suunnattiin sitten vielä jatkoille. Siellä fuksit suorittivat vielä viimeisen rastinsa ja esittelivät taitojaan muun muassa laulun, tanssin ja näyttelemisen saralla. Loppuilta vietettiin täysillä juhlien. Ainakin meidän järjestäjien mielestä kastajaiset olivat onnistuneet ja tunnelma katossa. Toivottavasti myös uudet opiskelijat nauttivat illastaan ja saivat hyvän startin porilaiseen opiskelijaelämään.

Toivottavasti Pori on jatkossakin mukava paikka ja tytöt kauniita - tästä on hyvä lähteä kohti uusia tapahtumia ja bileitä!


Teksti: Hanna Kousa