Kehonhuolto

Ohjausta kehonhuoltokurssilta 25.10.2007Pointer ry:n toimeksiannosta toteutetussa Hyvinkö pyyhkii? – tutkimuksessa esiin tulleisiin opiskelijoiden niska-hartiaseudun ongelmiin Pointer ry ja YTHS:n Porin toimipiste lähtivät hakemaan ratkaisua...
Ohjausta kehonhuoltokurssilta
25.10.2007

Pointer ry:n toimeksiannosta toteutetussa Hyvinkö pyyhkii? – tutkimuksessa esiin tulleisiin opiskelijoiden niska-hartiaseudun ongelmiin Pointer ry ja YTHS:n Porin toimipiste lähtivät hakemaan ratkaisua tarjoamalla halukkaille kaksi kehonhuoltokurssia. Kurssit järjestettiin yhteistyössä Optimal Fitnessin kanssa.

– Opiskelijoiden arki on pääsääntöisesti istumista ja istuminen vaatii tosi paljon fysiikalta, huomauttaa yrityksen fysioterapeutti Nina Kivelä.

Kivelän mukaan vastaanotolla käy pääsääntöisesti vanhempia ihmisiä, mutta nuorten osuus on kasvamassa. On ylipäänsä huolestuttavaa, että nuorilla on ongelmia juuri niska- ja hartiaseudun alueella. Ongelmat ilmenevät esimerkiksi päänsärkynä ja huonona ryhtinä. Kivelän mielestä nuoret harrastavat vähemmän liikuntaa kuin aikaisemmin: hiihtäminen ja pyöräily ovat vaihtuneet auton käyttämiseen, television katseluun ja pelien pelaamiseen.

– Olisi tärkeää, että liikunnasta tulisi arkipäiväistä ja ennaltaehkäisevää eikä ongelmiin kiinnitettäisi huomiota vasta kun niitä alkaa ilmetä, Kivelä huomauttaa nuorten tilanteesta. Asennon tiedostamiseen ja lihasvoiman kehittämiseen täytyy saada työkaluja, joiden avulla niitä voidaan parantaa ja luennoilla jaksetaan istua. Tämä edellyttää edes jonkinlaista henkilökohtaista ohjausta, Kivelä jatkaa.

Raita Seljamo