Koulutusta ICT-ammattilaisille

Tietotekniikan ja viestintäteknologian tehokäyttöön koulutuksella ja verkostoilla 17.3.2009Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä alkoi vuoden vaihteessa Satakunnan alueen tieto- ja viestintäalan ammattilaisille suunnattu koulutus- ja...

Tietotekniikan ja viestintäteknologian tehokäyttöön koulutuksella ja verkostoilla

17.3.2009

Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä alkoi vuoden vaihteessa Satakunnan alueen tieto- ja viestintäalan ammattilaisille suunnattu koulutus- ja verkostoitumishanke, ICT Center Finland, joka toteutetaan yhdessä Prizztech Oy:n kanssa.

– Hankkeemme sai tämän ohjelmakauden ensimmäisen Länsi-Suomen lääninhallituksen ESR-rahoituspäätöksen. Kokonaisbudjettimme on noin 608 000 euroa, josta osa tulee ESR-päätösten edellyttämänä yritysrahoituksena, kertoo koordinaattori Paula Wahlberg-Eklund.

– Projektissamme on mukana pääasiassa 30–40 pk-yritystä, mutta myös kuntia ja oppilaitoksia. Kaikki kurssimme ovat täyttyneet hyvin, Wahlberg-Eklund mainitsee tyytyväisenä.

Tavoitteena liikkuvuus

Hankkeen painopistealueita ovat mobiiliteknologiat, paikantamis- ja tunnistamisteknologiat sekä ohjelmistojohtamisen kehittäminen.

– Liikkuvuushan on tulevaisuuden yritysten tavoite ICT-teknologiassa. On paljon asioita, joita voitaisiin tehdä mobiiliteknologian avulla. Yksi tällainen on varaston hallinta. Varastotilannetta voitaisiin seurata helposti kännykällä, antaa projektipäällikkö Ari-Pekka Virta esimerkin.

Paikantamis- ja tunnistamisteknologiaa voitaisiin Virran mukaan hyödyntää esimerkiksi tavarakonttien käsittelyssä.

– Kontista itsestään saataisiin ne tiedot, mitä se sisältää ja mihin se on menossa.

Käyttöliittymää hyödynnetään

ICT Center Finland –hankkeen kehittäminen lähti alueen ICT-tarpeiden kartoittamisesta.

– Näiden tarpeiden mukaan räätälöimme erilaisia kursseja, joista yksi on esimerkiksi Qt-koulutusta. Tällä tarkoitetaan käytännössä sellaista uudenlaista käyttöliittymän tekotapaa, joka mahdollistaa saman käyttöliittymän toimimisen esimerkiksi Windowsissa, Linux:ssa ja jopa matkapuhelimissa.

Aamun avaa Softafoorumi

Satakunnan alueen ICT-toimijoiden verkostoitumista palvelee erityisesti Prizztech Oy:n Softafoorumi, jonka vetämisestä vastaa projektipäällikkö Marko Mikkola.

– Kyseessä on ICT-alan johto- ja kehittämistehtävissä oleville henkilöille suunnattu aamiaistapahtuma, jossa keskustellaan alan ajankohtaisista asioista. Tätä toimintaa on kehitetty käynnistämällä SIG-toiminta (Special Interest Group), joissa keskitytään aina tiettyyn aihealueeseen.

ICT Center Finland -hanke tukee osaltaan suurempaa kokonaisuutta, Jokapaikan tietotekniikka -osaamiskeskusohjelmaajossa ovat Satakunnan lisäksi mukana myös Tampere, Jyväskylä pääkaupunkiseutu ja Oulu.

– Siinä toiminnan lähtökohtana on maakunnan yritysten ja yhteisöjen kilpailukyvyn vahvistaminen uuden teknologian avulla sekä uuden yritystoiminnan aktivointi, kertoo Paula Wahlberg-Eklund.

ICT Center Finland -hankkeen sivut

Teksti: Eija Hammarberg