Kuparille pala Puuvillaa

Porilainen raumalainen Risto Kupari asuu Raumalla ja työskentelee Rauman kaupungin kulttuuripäällikkönä. Lukuvuoden päätösjuhliin Poriin hän saapui pokkaamaan Vuoden alumni -palkinnon.

- Porin yliopistokeskuksen palkinnon voitti raumalainen. Onhan se aika jännää, Kupari nauraa.

- On minulla sentään ”kaksoiskansalaisuus”. Olen syntynyt Porissa ja käynyt koulut täällä – eli ihan puhdas raumalainen en ole, hän jatkaa.

Kupari valmistui filosofian maisteriksi Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmasta vuonna 2005. Sen jälkeen laaja-alainen kulttuuriosaaja on työskennellyt lukuisissa kulttuurialan työtehtävissä.

Vuoden alumin valitseva Alumnineuvosto kiitti Kuparia aktiivisesta yliopistokeskusyhteyksien esiin tuomisesta nykyisessä toimessaan ja valmiudesta tarttua erilaisiin yhteistyöehdotuksiin.

Yliopistokeskus määritteli elämän suuntaa

Kupari kertoo, että Porin yliopistokeskuksella on ollut varsin iso merkitys miehen elämään.

- Lähdin jo pois Porista ja maakunnasta, mutta lopulta palasin opintojen perässä Porin yliopistokeskukseen. Enkä sen jälkeen ole täältä mihinkään lähtenytkään.
Sen voi myöntää, että aika iso merkitys Porin yliopistokeskuksella on ollut. Missä sitä nyt olisinkaan jos en olisi tullut tänne opiskelemaan, Kupari pohtii.

Opinnot jatkuvat yhä

Kupari muistelee opiskeluaikojaan Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa lämmöllä. Erityisesti hän kehuu työelämälähtöisyyttä.

- Olimme paljon yhteistyössä työelämän kanssa. Osittain se johtui varmasti siitä, että koulutusohjelma oli tuolloin vielä uusi ja haki lopullista suuntaansa. Tämän yhteistyön avulla kuitenkin syntyi kontakteja, joista on ollut hyötyä myöhemminkin.

Porin yliopistokeskuksessa kerrotaan syntyvän moniosaajia. Sitä Kuparikin nykyisessään pestissään kulttuuripäällikkönä on.

- Näin voisi sanoa. Vastuualueellani on aika monta eri toimenkuvaa, hän selventää.

Kuparin opinnot eivät kuitenkaan ole vielä loppuneet. Hän opiskelee nykyisin Vaasan yliopistossa hallintotieteitä.

- Porissa opin tekemään tutkimusta. Nykyisessä työtehtävässäni pitää ymmärtää myös hallinnosta jotain. Jatkuvasti pitää kehittää itseään, Kupari päättää.

Teksti ja kuvat Timo Riihentupa