Kymmenen vuotta Kulmaa

Yliopistokeskuksen vanhin Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutuslaitoksen opiskelijoiden ainejärjestö Kulma Ry viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. Porin yliopistokeskuksen vanhin ainejärjestö sai vuodenvaiheessa uuden hallituksen ja...


Yliopistokeskuksen vanhin

Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutuslaitoksen opiskelijoiden ainejärjestö Kulma Ry viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. Porin yliopistokeskuksen vanhin ainejärjestö sai vuodenvaiheessa uuden hallituksen ja puheenjohtajan, kun entinen puheenjohtaja Lilli Sihvonen luovutti virkansa Aleksi Maliselle. Sihvonen näkee Kulman toiminnan muuttuneen viime vuosina.

- Aina on järjestetty tai ainakin yritetty pitää perinteisiä opiskelijabileitä. Viime vuosina on tuntunut siltä, että erilaisia liikunta- ja kulttuuritapahtumia on ollut enemmän kuin ennen.

Pienet opiskelijamäärät

Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutuslaitos on opiskelijamäärältään suhteellisen pieni koulutusohjelma, mikä aiheuttaa omat ongelmansa Kulmalle esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. Myös opiskelijoiden ikäjakauma vaihtelee suuresti.

- Pointer järjestää paljon tapahtumia ja vaikuttaa siihen, millaisia Kulman tapahtumat ovat. Samaa meidän ei kannata järjestää, vaan Kulma yrittää tehdä jotain erilaista. Esimerkiksi kulttuuritapahtumia, joiden avulla ehkä myös vanhemmat opiskelijat saataisiin osallistumaan, näkee Malinen.

- Vanhemmille opiskelijoille pitää tarjota jotain vähän erikoisempaa, jotta heidät saadaan mukaan, huomauttaa Sihvonen.

Sekä Malinen ja Sihvonen näkevät koulutusohjelman pienuuden kuitenkin positiivisessa valossa.

- Täällä on hyvä, tiivis henki ja kaikki tuntevat toisensa. Asioitakin on helpompi viedä läpi. Negatiivisena puolena on sitten se, että pienuus korostuu rahakysymyksissä. Kaikkea ei voida järjestää, Malinen ja Sihvonen pohdiskelevat.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Tuoreella puheenjohtajalla on selvä visio siitä, miten hän toivoisi Kulman toiminnon kehittyvän.

- Toiveena on, että Kulman ympärillä pyörivä yhteisö laajenisi. Nyt se on vähän sellaista, että järjestämme itsellemme tapahtumia. Tavoitteena on muokata Kulmaa sellaiseksi, että se palvelisi kaikkia meidän opiskelijoita. Ketään ei tietenkään voi pakottaa mukaan, pohdiskelee Malinen.

Tällä hetkellä Kulman päähuomio on keskittynyt ainejärjestön omaan lehteen. Ainejärjestön toimittaman 90°-lehden kolmas numero ilmestyy keväällä. Painomäärää on nostettu kaksinkertaisesti verrattuna viime lehteen.  90° ilmestynee huhti- toukokuun vaiheessa.
Vaikka puheenjohtajat ja hallitukset vaihtuvat, Kulman pääteemat pysyvät samana vuodesta toiseen.

- Kulman tehtävä on edistää meidän opiskelijoiden viihtyvyyttä ja valvoa heidän etuja. Kulma yhdistää opiskelijoita, Sihvonen ja Malinen toteavat yhteen ääneen.

Teksti ja kuvat: Timo Riihentupa
10.4.2012