Maakuntakierros Satakunnan lukioihin

Maakuntakierros lukioihin antaa abiturienteille tietoa Porin yliopistokeskuksen opiskelumahdollisuuksista (20.11.2006)Puoli luokkaa enemmän tai vähemmän uneliaita abiturientteja oli Euran lukiossa raahautunut maanantaiaamuna kahdeksaksi kuuntelemaan...


Maakuntakierros lukioihin antaa abiturienteille tietoa
Porin yliopistokeskuksen opiskelumahdollisuuksista
(20.11.2006)

Puoli luokkaa enemmän tai vähemmän uneliaita abiturientteja oli Euran lukiossa raahautunut maanantaiaamuna kahdeksaksi kuuntelemaan Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelijoiden Henna Simbergin ja Saija Kempin esitelmää Porin yliopistokeskuksen opiskelutarjonnasta.

Maakuntakierros Satakunnan lukioihin järjestetään nyt toista kertaa ja esittelyt tulevatkin abeille tarpeeseen.
– Porin yliopistokeskus on niin uusi juttu, että kaikki tieto on todennäköisesti abiturienteille uutta, kertoo Euran lukion lehtori Anne Palonen.
– Viime vuoden abiturienteista ei varmaan kukaan jatkanut opiskelujaan Porin yliopistokeskuksessa.

Vapaaehtoiset maakuntaa kiertämässä

Maakuntakierrosta koordinoi tänä vuonna opiskelijayhdistys Pointerin puheenjohtaja Leena Friman ja mukana esittelemässä on muutama vapaaehtoinen  yliopistokeskuksen opiskelija, jolle maksetaan työstään tuntipalkkaa ja matkakustannukset.

Aivan kylmiltään eivät Simberg ja Kemppi ole maakuntakierrokselle lähteneet, vaan TuKKK:n opintoihin on kuulunut ensimmäisenä vuonna vastaavanlainen opintojakso, jossa kierrettiin lukioissa kertomassa opinnoista yliopistokeskuksessa.

Vaikka maanantaiaamu Eurassa vaikutti vaisulta, ovat abiturientit kuitenkin yleensä olleet kiinnostuneita Porin yliopistokeskuksesta.

– Ihan perusjuttuja yleensä kysytään, kuten millaista se opiskelu siellä on, sanoo Kemppi.
– Minulta taas on kysytty vaihto-opiskelusta, se mahdollisuus tuntuu olevan monia kiinnostava asia, kertoo puolestaan Simberg.

Ensin selvitetään ylioppilaskirjoitukset

Vaikka Henna ja Saija kertoivat Euran abiturienteille kymmenen hyvää ja kaksitoista kaunista Porin yliopistokeskuksen yksiköistä, ristiinopiskelumahdollisuuksista, viihtyisästä ympäristöstä ja Porin edullisista vuokra-asunnoista, eivät Jenni Myllylä, Minna Mäkinen, Annika Arvola ja Anna Karjalainen heti olleet varmoja kallistumaan Porin yliopistokeskuksen puoleen tai edes puhumaan ääneen tulevaisuudensuunnitelmistaan.

– Kunhan nyt selvittäisiin kirjoituksistakin ensin, tytöt naureskelivat.
Hetken harkinnan jälkeen Jenni Myllylä kuitenkin raotti salaisuuden verhoa omista opiskeluajatuksistaan.

– Kyllä minua joku humanistinen ala kiinnostaisi.
Annika Arvola kertoi olevansa kiinnostunut liikunnasta. Hänelle ei siis Porin yliopistokeskuksen muuten niin laajasta tarjonnasta ihan suoranaisesti taida tulevaa opiskelupaikkaa löytyä, sen sijaan Annikan kannattaisi harkita opiskelua Satakunta Sports Academyssa, joka tukee satakuntalaisia urheilijoita yhdistämään urheilu ja opiskelu toimivaksi kokonaisuudeksi ja kannustaa urheilijan urakehitystä.

Linkki:  Satakunta Sports Academy

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg