Mentorin kokemus ja kontaktiverkostot auttavat mentoroitavaa

Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Matti Savinainen on perustanut vastikään oman ilmanpuhdistusalan yrityksen. Toistaiseksi Savinainen on vielä toisen palveluksessa projekti-insinöörinä laivanrakennusteollisuudessa mutta on vuoden 2008 alusta siirtymässä täysipäiväiseksi yrittäjäksi.
– Mentoriltani odotan ennen kaikkea hyviä neuvoja ja kokemuksen tuomaa varmuutta. Mentorin kokemuksesta ja laajasta kontaktiverkostosta on varmasti myös hyötyä, Savinainen pohtii. Suurimmaksi haasteekseen yritystoiminnassaan Matti Savinainen kokee tunnettavuuden saamiseen myymälleen tuotteelle.

– Toisaalta suurimmat asiakkaani tulevat olemaan logistiikkaterminaalit, konepajat ja puusepän teollisuus, jotka ovat minulle jo ennestään tuttuja.

Matti Savinaisen mentorilla Pentti Ruususella on takanaan 40 vuoden kokemus teollisuuden palveluksesta. Näistä viimeiset 36 vuotta Outokummusta (nyk. Luvata).
Ensitapaamisen jälkeen Pentti Ruusunen on positiivisesti yllättynyt.

– Ensin ajattelin, että koska oma työkokemukseni viimeisten 25 vuoden ajalta liittyy kansainvälisiin johtotehtäviin, eivät alamme ehkä kohtaa. Ensitapaamisemme oli kuitenkin yllättävän konkreettinen ja läheinen, Ruusunen kertoo tyytyväisenä.
– Mentorina minulle on tärkeää siirtää omaa kokemustani ja tietämystäni eteenpäin.

Eija Hammarberg