Miina Salmisesta uusi opiskelijasihteeri

Pointer ry:n uudeksi opiskelijasihteeriksi on valittu Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen opiskelija Miina Salminen.
Miina aloittaa työnsä nykyisen opiskelijasihteerin perehdytyksessä 19.5. ja ottaa varsinaisen pestin vastaan 1.6.2008.


– Onneksi Satu (Katajamäki) on aluksi mukana neuvomassa kaikessa, mitä työtehtäviin kuuluu, sanoo Miina, joka Sadun kertoman mukaan huusi häneltä puhelimessa tärykalvot rikki kuultuaan valinnastaan.

– Puhelun jälkeen sitten liitelin viikon, mutta nyt alkaa iskeä pieni paniikki, Miina kertoo.
Paniikkiin ei kuitenkaan Sadun mukaan ole mitään aihetta.
– Työ tämä on siinä missä mikä tahansa muukin, Satu rauhoittaa seuraajaansa.

Satu onkin perehdyttämisjakson lisäksi luvannut evästää Miinan tulevaan työpaikkaansa muun muassa kirjoittamalla kaikki mahdolliset opiskelijasihteerin työhön kuuluvat tehtävät paperille.
– Tärkeintä tässä työssä kuitenkin on, että osaa ja uskaltaa ottaa asioista selvää. Tässä on miljoona pikkuasiaa, joiden hoitamiseksi pitää vaan kysyä rohkeasti neuvoa esimerkiksi Pointer ry:n hallitukselta, Satu sanoo.

Haasteellisimmaksi asiaksi työssään Satu sanookin olleen juuri sen, että eteen on tullut koko ajan sellaisia asioita, joista ei ole koskaan aiemmin kuullutkaan.

Koko talo tutuksi

Jo ennen varsinaista perehdytysjaksoa Miina on tutustunut tulevaan työpaikkaansa muun muassa lukemalla Pointer ry:n hallituksen pöytäkirjoja. Jatkossa Miina laatii opiskelijayhdistyksen hallituksen esityslistat itse. Muita tulevaan toimenkuvaan liittyviä tehtäviä ovat esimerkiksi erilaisten opiskelijapalveluiden hoitaminen kuten toimistotarvikkeiden myynti ja opiskelijakorttien tilaukset.

Lisäksi opiskelijasihteeri on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja neuvoo opiskelijoita erilaisissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Työtehtäviin kuuluu myös opiskelijoiden edunvalvonta esimerkiksi yliopistokeskuksen viestintä- ja hallintoryhmien kokouksissa. Satu toteaakin, että aluksi työryhmissä istuminen jännitti.
– Silloin sanoin vielä joka asiaan, että joo-joo, kyllä mä hoidan. Nykyään olen jo uskaltanut sanoa myös ei-ei, en ehdi, Satu naurahtaa.

– Kyllä näinä vuosina ovat lähes kaikki talon ihmiset tulleet tutuiksi. Joillekin se on joskus myös aiheuttanut vaikeuksia hahmottaa, että otan työtehtäväni vastaan ensisijaisesti työnantajaltani eli Pointer ry:n hallitukselta ja opiskelijoilta, Satu huomauttaa.
– Ja työtehtävät ovat nekin sitten lisääntyneet tasaisesti vuosien varrella.

Itsenäistä työtä

Kesäkuun alussa kahden vuoden pestinsä aloittava Miina on gradua vaille valmis filosofian maisteri. Ja vaikka aiemmat työtehtävät mansikkamaalta, numeropalvelusta ja kaupan kassalta poikkeavat melkoisesti alkavasta opiskelijasihteerin toimesta, Miinan vahvuutena on erityisesti uuden työympäristönsä vahva tuntemus. Sen lisäksi, että Miina opiskelee Porin yliopistokeskuksessa, on hän myös työskennellyt Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksella muun muassa tutkimusavustajana sekä ollut mukana yliopistokeskuksen opiskelijamarkkinoinnissa.

– Opiskelijasihteerin työssä minua viehättää erityisesti nuorekas työympäristö, jossa saa tehdä mielenkiintoista työtä. Kiinnostuneena odotan, mihin suuntaan Pointer tulevaisuudessa menee ja sitä mukaa minkälaisiksi omat työtehtäväni muodostuvat, Miina kertoo.

Satu Katajamäki vakuuttaa Miinalle, ettei opiskelijasihteerin työssä ole ”normipäiviä”.
– Kalenterista aina katsotaan, mitä on sen päivän ohjelmassa. Työ on kuitenkin itsenäistä ja sitä voi tehdä omassa tahdissaan.

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg