Missä hän on nyt? Hanna Lindroos

Missä hän on nyt? KTM Hanna Lindroos hyppäsi uraputkeen jo opiskeluaikanaan 13.12.2007 Empower Oy:llä Harjavallassa controllerina työskentelevä Hanna Lindroos valmistui Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön laskentatoimen linjalta kauppatieteiden...
Missä hän on nyt?
KTM Hanna Lindroos hyppäsi uraputkeen jo opiskeluaikanaan
13.12.2007

Empower Oy:llä Harjavallassa controllerina työskentelevä Hanna Lindroos valmistui Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön laskentatoimen linjalta kauppatieteiden maisteriksi keväällä 2007. Empowerilla Hanna Lindroos on kuitenkin työskennellyt jo yli kahden vuoden ajan.
– Aloitin määräaikaisena aluksi ostoreskontrassa, viime keväänä minut sitten vakinaistettiin ja samalla työtehtävätkin muuttuivat, Lindroos kertoo.

Opinnot TuKKK:n Porin yksikössä Hanna Lindroos aloitti vuonna 2002, sitä ennen hän ehti valmistua Vaasan ammattikorkeakoulusta kansainvälisen kaupan tradenomiksi.

Nyt Hannan voidaan sanoa olleen jo kahden vuoden ajan ”uraputkessa”.
– Toivon toki, että kehitys jatkuu samansuuntaisena ja yhtä suotuisasti.
Muuten tulevaisuuden suhteen 29-vuotiaalla, avoliitossa elävällä Lindroosilla ei vielä sen suurempia suunnitelmia ole.
– Lapsia ei ole, eikä ole tulossakaan, mutta nyt kun on vakituinen työpaikka ja vakiintunut parisuhde, voisi harkita kyllä jonkin pysyvän kodin hankkimista Porin seudulta, Lindroos miettii.
Jatko-opinnotkaan eivät ainakaan toistaiseksi siintele mielessä.

– Opinnot vuodesta 1997 vuoteen 2007 olivat kuitenkin aika tuhti paketti, ja toistaiseksi olen tyytyväinen nykyiseen olooni ja elooni.

Takataskussa vahva kielitaito

Ennen Turun kauppakorkeakoulua Hanna Lindroos ehti kartuttaa kielitaitoaan pariinkin otteeseen työharjoittelujaksoilla Saksassa.

– Ensimmäisellä kerralla olin töissä suomalaisessa firmassa, joka toi lahjatavaroita Saksaan. Toisella kerralla olin Saksassa matkanjärjestäjänä puoli vuotta, Hanna Lindroos kertoo.
Paitsi vahva saksan kieli, kuuluvat Lindroosin kielivarastoon myös ruotsi, englanti ja ranska.
– Olin ammattikorkeakouluaikanani töissä Vaasan osuuspankissa, missä tarvitsi käyttää ruotsin kieltä. Kauppakorkeakouluaikanani olin lisäksi puoli vuotta Ranskassa, missä sitten sitäkin kieltä oppi, Hanna Lindroos kertoo.

Nykyisessä työssään Hanna Lindroos toivoisi voivansa hyödyntää kielitaitoaan enemmän.
– Ainoastaan silloin kielitaitoani tarvitaan, jos tulee jokin norjankielinen lasku. Ne tuodaan yleensä minulle ja pystyn ne kyllä ruotsin kielen pohjalta aika hyvin kääntämään, Lindroos naurahtaa.
– Empowerilla on tosin tytäryhtiöitä ulkomailla, mutta ne sijaitsevat Eestissä, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä, ja venäjän kieltä en vielä osaa.

Henkireikänä liikunta

Työmatkaansa Porista Harjavaltaan ja takaisin Hanna Lindroos ei kuitenkaan koe rasittavana, päinvastoin.

– Puolen tunnin ajomatka on juuri sopiva — siinä ehtii työasiat sopivasti nollautua.
Työpäivien Hanna Lindroos kertoo kuitenkin venyvän usein pitkiksi, mikä aikanaan laittoi stopin esimerkiksi espanjan kielen opiskelulle työväenopistossa. Vapaa-aikansa Hanna Lindroos kertookin viettävänsä lähinnä kotosalla.

– Mutta jos pääsen töistä niin sanotusti normaaliin aikaan, pyrin kyllä harrastamaan liikuntaa, mikä on aina ollut minulle tosi tärkeää.


Mitä tekee controller?

Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg