Mitä tekee controller?

Energia- ja telealan sekä teollisuuden palveluja tarjoavalla Empower Oy:llä työskentelevä Hanna Lindroos kertoo töihinsä käytännössä sisältyvän yrityksen maksuliikenteen. – Töihini kuuluu myös melko paljon projektiraportointia ja kirjanpitoa....
Energia- ja telealan sekä teollisuuden palveluja tarjoavalla Empower Oy:llä työskentelevä Hanna Lindroos kertoo töihinsä käytännössä sisältyvän yrityksen maksuliikenteen.

– Töihini kuuluu myös melko paljon projektiraportointia ja kirjanpitoa. Päivittäisissä töissäni kuluu paljon aikaa kassan ennustamiseen. Osto- ja myyntireskontra Empowerilla on erikseen, mutta minä otan tiliotteet ja hoidan siihen liittyvät asiat, maksuliikenteen hoitoon liittyy paljon myös esimerkiksi pankkitositteiden kirjaamista. Tilinpäätösaikaan minulla on yhden tytäryhtiömme tilinpäätösvastuu, josta teen joka kuukausi tilinpäätökset ja kirjaukset. Tilinpäätöksen jälkeen minulla alkaa raportointi.

Työssään Hanna Lindroos toivoisi olevan enemmän aikaa keskittyä yhteen asiaan.
– Kun koko ajan pitää säntäillä eri suuntiin, on hankalaa kehittää yhtä erillistä asiaa. Aina tuntuu olevan tekemättömiä töitä ja kiire, Lindroos miettii.
Empowerin toimialaan kuuluu hyvin paljon erilaisia yksiköitä, kuten esimerkiksi isojen sähkön siirtoverkkojen rakentamista, jakeluverkkoja kuten katuvalaistuksia, televerkkoja, kaapeliverkkoasennuksia, metsäteollisuutta…

– Empowerilla on myös huoltoa ja kunnossapitoa voimalaitoksissa sekä energianhallintapalveluita ja konsultointia näihin asioihin liittyen, Hanna Lindroos luettelee.
– Omasta työstäni pidän paljon. Se on moneen muuhun verrattuna hyvin monipuolista ja kiinnostavaa.


Teksti: Eija Hammarberg