Opintopsykologipalvelut yliopistokeskuksessa

Porin yliopistokeskus järjestää vuosittain opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä opintopsykologipalveluja, jotka täydentävät emoyliopistojen opintopsykologipalveluiden tarjontaa.

Ajankohtaisista opintopsykologipalveluista tiedotetaan myös yliopistokeskuksen hyvinvointi-sivulla.


Gradujumiryhmä starttaa syyskuussa

Tökkiikö gradu? Ahdistaako koko homma niin, ettet saa mitään aikaiseksi? Onko kirjoittaminen tällä hetkellä jopa mahdotonta? Gradujumiryhmän tavoitteena on tukea päättötöiden valmistumista.

Graduahdistukseen ja kirjoittamisen jumituksiin etsitään syksyn aikana avaimia opintopsykologin vetämän gradujumiryhmän avulla. Ryhmä on tarkoitettu pro gradu - ja DI-työtään tekeville, joilla on kirjoittamiseen liittyvää ahdistusta, ja se on avoin kaikille Porin yliopistokeskuksen opiskelijoille. Osallistujilta toivotaan halua työstää vaikeitakin kirjoittamiseen liittyviä tunteita, tietenkin kaikkien rajoja kunnioittaen. Gradujumiryhmän tavoitteena on työstää ja nujertaa kirjoittamisahdistusta, ja niiden myötä saada päättötöitä valmistumaan.

Ilmoittautuminen ryhmään on auki nyt! Ennen varsinaisia tapaamisia osallistujat tutustuvat ohjaajaan ja toisiinsa Teamsissä 28.9.2023 klo 8:30-9:30.

Varsinaiset tapaamiset ovat etätapaamisia keskiviikkoaamuisin:

  • 5.10. klo 8:30-10:00
  • 2.11. klo 8:30-10:00
  • 7.12. klo 8:30-10:00

Ryhmää ohjaa psykologi ja ryhmänohjaaja Anna Högström.

ILMOITTAUTUMINEN: sähköpostitse annapsykologi@gmail.com
Kerro itsestäsi ainakin seuraavat asiat.

  • yhteystiedot (nimi, sähköposti ja puhelinnumero
  • oma tavoitepäivämääräsi gradun valmistumiselle
  • tämänhetkinen suurin vaikeus / haaste kirjoittamiseen liittyen

Gradujumiryhmän toiminnasta on erittäin positiivisia tuloksia aiemmilta vuosilta. Kannattaa lähteä mukaan!

Oppiminen yliopistossa -luento 30.10.2023

Mitä ja millaista on yliopistossa oppiminen? Mitä on hyvä ja syvä oppiminen yliopistossa? Ja miten saada tutkinto valmiiksi? Nappaa käyttöösi hyvät vinkit ja metodit Oppiminen yliopistossa -luennolta!

Vaativaan oppimisen oppimiseen keskittyvät Oppiminen yliopistossa -luento pidetään Porin yliopistokeskuksessa maanantaina 30.10.2023 auditoriossa 126.

Klo 12:30-14:00 Kandi- ja maisteriopiskelijoille suunnattu luento, jossa käsitellään vaativan oppimisen oppimista. Jokainen oppii jotain itsestään oppijana sekä syventää ymmärrystään yliopistosta oppimisympäristönä. Tavoitteena on tarjota välineitä omaan oppimiseen ja yliopisto-opiskeluun sekä oman tutkintoprosessinsa ohjaamiseen.

Luennon pitää opintopsykologi Aino Elomäki.

Luento antavat välineitä oman tutkintoprosessin ohjaamiseen.