Opiskelijasihteeri on muuttanut uusiin tiloihin

Porin yliopistokeskuksen viimeisimmän laajennustyön jälkeen sai myös opiskelijasihteeri Satu Katajamäki uudet tilat. Toimisto löytyy nyt ravintola Sofian ja Tadeteollisen korkeakoulun yhdistävältä käytävältä.

Samalla käytävällä sijaitsee nykyisin myös opiskelijajärjestöjen tilat ja muun muassa kopiokone. Satu itse kertoo vaihtelun virkistävän ja toivoo opiskelijoiden löytävän hänet uudestakin paikasta.

Pointerin palkkaama opiskelijasihteeri hoitaa erilaisia opiskelijapalveluita kuten toimistotarvikkeiden myyntiä ja opiskelijakorttien tilauksia. Lisäksi Satu on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja neuvoo opiskelijoita erilaisissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Työlista kuulostaa kovin hengästyttävältä, varsinkin, kun Satu istuu lisäksi valvomassa opiskelijoiden etuja esimerkiksi viestintä- ja hallintoryhmien kokouksissa.

– Eikä saa unohtaa kahviautomaatin hoitoa. Sehän on joka aamu kaikkein tärkein tehtäväni, Satu nauraa.

Satu peräänkuuluttaa vapaaehtoisia opiskelijayhdistyksen toimintaan

Tänäkin keväänä opiskelijayhdistys Pointer järjesti viikon mittaiset vappuhulinat. Tapahtumien järjestämistä läheltä seurannut Satu harmittelee vapaaehtoisten toimijoiden vähyyttä.

– Onhan se melko kohtuutonta, että viisi ihmistä järjestää seitsemän päivän mittaiset juhlat. Pointerin hallituslaisille tarvitsee kyllä hattua nostaa, kun jaksavat ilman korvausta istua kymmenissä kokouksissa ja järjestää vielä erilaisia palveluita ja tapahtumia opiskelijoille.

– Onhan opiskelu tietysti pääasia ja jotkut saattavat pelätä, ettei aika riitä, mutta kuitenkin tuntuu, että nyt on vallalla sellainen trendi, että yhdessätekeminen on vaikeaa, Satu miettii.

Opiskeleva opiskelijasihteeri

Opiskelijasihteerin työssä on syys-lokakuu luonnollisesti kaikkein kiireisintä aikaa. Ja vaikka Satu myöntääkin tehtävämääränsä lisääntyneen koko ajan, kertoo hän kuitenkin pitävän työstään.

– Tykkään asiakaspalvelusta ja olla ihmisten kanssa. Sekin on hauskaa kun tunnen varmaan kaikki talon ihmiset.

Sadun toimistossa monet opiskelijat istuvatkin usein juttelemassa kaiken maailman asioista.
– Kyllähän minä pidän tuota luukkua auki aina jos olen paikalla, enkä pelkästään vastaanottoaikoina, kertoo palvelualtis Satu.

Opiskelijaelämä on Sadulle itselleenkin enemmän kuin tuttua. Satu on sekä elintarviketekniikan insinööri että tietotekniikan diplomi-insinööri.

– Mutta nyt olen löytänyt oman alani. Opiskelen Satakunnan ammattikorkeakoulussa iltaopiskelijana taloushallinnon tradenomiksi.

10.5.2007
Teksti ja kuvat: Eija Hammarberg