Opiskelijat festivaalijärjestäjinä

OPISKELIJAT FESTIVAALIJÄRJESTÄJINÄ11.3.2006Toukokuun 11.–13. päivinä Porin keskustassa nähdään musiikkiin ja taiteisiin keskittyvä kulttuurifestivaali MaiFest. Jokaisena kolmena päivänä kuullaan ulkoporilaista ja vähän porilaistakin livemusiikkia....

OPISKELIJAT FESTIVAALIJÄRJESTÄJINÄ

11.3.2006

Toukokuun 11.–13. päivinä Porin keskustassa nähdään musiikkiin ja taiteisiin keskittyvä kulttuurifestivaali MaiFest. Jokaisena kolmena päivänä kuullaan ulkoporilaista ja vähän porilaistakin livemusiikkia. Skaala ulottuu kokeilevasta elektronisesta nykytrubaduureihin ja turkulaiseen actionrokkiin. Muuta kulttuuria edustaa yhteistyönä toteutettu Runoklubi Lokakuu, elokuvanäytös Rakastajat-teatterissa, kuvataidetta musiikkiin sotkeva Basskeri-klubi, lähes reaaliaikainen valokuvanäyttely sekä sisartapahtumana Perf06-performanssifestivaali. Festivaali pidetään torstaista lauantaihin, sillä sunnuntai on äitienpäivä. Mutta jo lauantaina äidit ja perheet otetaan huomioon ohjelmistossa erikseen.

Viiden opiskelijan ideoima festivaali on tarkoitettu paikkaamaan havaittua puutetta nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Toukokuu on valittu ajankohdaksi, sillä opiskelijat ovat vielä kaupungissa ja vapustakin on sopivasti toivuttu. Palava into vie suunnitelmia eteenpäin, eikä vielä ole tarvinnut tehdä liikaa kompromisseja, vaikka Riina Liukkosen mukaan festivaalilla on viisi päällikköä. Riinan lisäksi MaiFestiä toteuttavat Kristiina Tattari, Tommi Iivonen, Pasi Salmi ja Tanja Kanttikoski. Etenkin Riinalla on aiempaa kokemusta festivaalin järjestämisestä. - Ihmisten kontakteja käytetään hyödyksi, eli kaikki osallistuvat omalla osaamisellaan, sanoo Tommi Iivonen.

Opiskelijabudjetille sovellettua ohjelmaa

Minijuhlaviikosta on tarkoitus tehdä jatkuva perinne, mikäli väkeä saadaan hyvin liikkeelle. Tarjontaa on paljon, sekä ilmaisesityksiä että maksullisia.- Lippujen hinnat pidetään tarkoitukselllisesti alhaalla, sanoo Kristiina Tattari. Markkinointi on käynnissä ja kiihtyy luonnollisesti koko ajan. MaiFestin nettisivut ovat parin viikon sisällä valmiit. Flaijereita ja julisteita ilmestyy kevään aikana eri paikkoihin. Uuden tapahtuman on saatava näkyvyyttä. Musiikkitapahtumista suuri osa sijoittuu Eetunaukiolle. Musiikin lisäksi kuullaan runoja, nähdään elokuvaa, performansseja sekä kuvataidetta. Ohjelma muotoutuu vähitellen, mutta muutama nimekäs esiintyjä on jo varmistunut. Runoklubi tuo lavalle tuttuun tapaan ajankohtaisia runoilijoita, MaiFest puolestaan kolmin kappalein trubaduureja: Ville Leinosen, John McGregorin ja Nikolai Bladin. Ilta ja samalla koko festivaali huipentuu päätösbileisiin Kinossa. Esiintyjäksi saadaan kovassa nosteessa oleva pophelmi Regina.

Teksti: Eeva Sinerjoki