Opiskelijatalo on symboli

Miksi Pori saa Opiskelijatalon? 20.04.2010 Opiskelijatalo on symboli. Se on ennen kaikkea sitä. Se tulee jokaisen porilaisen - olkoonkin opiskelija, poliitikko, virkamies tai mitä tahansa muuta - tajuta. Se vaatii vaalimista vielä vuosia senkin...Miksi Pori saa Opiskelijatalon?

20.04.2010

Opiskelijatalo on symboli. Se on ennen kaikkea sitä. Se tulee jokaisen porilaisen - olkoonkin opiskelija, poliitikko, virkamies tai mitä tahansa muuta - tajuta. Se vaatii vaalimista vielä vuosia senkin jälkeen, kun kaupunki sen avaimet tänä vappuna opiskelijoille juhlallisesti luovuttaa. Tietenkään talo ei ole avainten luovutuksen jälkeen valmis, eikä sen sovi sitä ollakaan. Talon on kehityttävä kaupungin ja sen opiskelijatoiminnan mukana.

Porin kaupunki on korjannut taloa rajallisilla resursseilla, ja siihen on näinä aikoina tyytyminen. Talo on tänä keväänä valmis opiskelijoiden vastaanottaa, kaikille kaupunkilaisille se avautunee vasta syksyllä. Toivottavasti ollen kaikkien kaupunkilaisten tila, muistuttaen kuitenkin aina alkuperästään. Ei siis vielä sovi paukutella henkseleitä ja suurella suulla julistaa taloa avatuksi. On annettava aikaa opiskelijoiden rakentaa tilasta sellainen, että se voidaan ylpeydellä avata kaikelle kansalle.

Mahdollisuuksien talo

Opiskelijoilla on tulevaisuudessa näytön paikka. Heidän tulee näyttää se, mihin he yhteistyössä keskenään, Porin kaupungin, elinkeinoelämän, yhdistysten ja muiden organisaatioiden kanssa kykenevät.

Toisaalta kaikkien näiden tulee antaa opiskelijoille mahdollisuus. Virheitä ja väärinkäsityksiä on sallittava, sillä niitä tulevaisuus varmasti tuo tullessaan. Mutta mikä opiskelijoita opettaisi paremmin kuin virheet, väärinkäsitykset ja kantapään kautta oppiminen? Juuri tässä Opiskelijatalo tarjoaa suuren mahdollisuuden koko Porille. Se on symboli, jossa konkretisoituu se mitä opiskelijat voivat antaa kaupungille ja mitä kaupunki voi antaa opiskelijoille.


Teksti: Tommi Iivonen, Porin Opiskelijatalo ry
Kuvat: Piritta Huhta