Opiskelijoiden työnhaku

Työnhakuvinkkejä opiskelijoille 22.10.2007 Porin yliopistokeskuksen rekrytointipalvelut palvelevat sekä työnantajia että opiskelijoita. Yliopistokeskuksen opiskelijat Eija Sookari ja Anna Riionheimo kävivät hakemassa asiantuntijavinkkejä...


Työnhakuvinkkejä opiskelijoille
22.10.2007

Porin yliopistokeskuksen rekrytointipalvelut palvelevat sekä työnantajia että opiskelijoita. Yliopistokeskuksen opiskelijat Eija Sookari ja Anna Riionheimo kävivät hakemassa asiantuntijavinkkejä työnhakupapereidensa laadintaan. Molemmat olivat tyytyväisiä nopeaan ja henkilökohtaiseen palveluun.

– CV:stä tuli selkeämpi ja luettavampi. Myös oma osaaminen saatiin paremmin näkyville, kertoo Eija Sookari.


CV on tuoteseloste työnhakijasta

Henkilöstökonsultti Heli Itähalme Porin seudun työvoimatoimiston Työnantajapalveluista oli lokakuun CV-klinikalla suunnittelija Susanna Heiniluoman kanssa kommentoimassa opiskelijoiden työnhakupapereita.

– Moni tulee siihen sen CV:nsä kanssa ja minä luen sen läpi ja kerron mikä mielestäni on hyvää tai mitä muuttaisin, kertoo Heli Itähalme.

Heli Itähalme kuvaa CV:n olevan kuin tuoteseloste työnhakijasta. Työnhakupapereiden laatiminen kannattaa tehdä kunnolla.

- Ansioluettelon tekeminen on oma taiteenlajinsa, ja kyllä siihen täytyy paneutua ihan oikeasti, että mitä siihen hakemukseen laittaa.

Rekrynetti – sähköinen työnhakukanava

Heli Itähalme on ollut mukana rakentamassa yliopistokeskuksen Rekrynettiä, joka on yliopistokeskuksen opiskelijoille räätälöity sähköinen työnhakukanava. Opiskelijat eivät ole kuitenkaan löytäneet Rekrynettiä:

– Mielestäni siellä oli tällä viikolla yksi CV. En tiedä, miksei opiskelijat ilmoittaudu. Jos haluaa töitä, niin miksei? Ja voihan sinne ilmoittautua nimettömänäkin, Heli Itähalme ihmettelee.

Teksti ja kuvat: Outi Lähteenlahti