Opiskeluetuja ruoan ja kodin parissa

SIIVU.fi mukana messuilla9.11.2010 Urheiluhallina toimivan Karhuhallin tekonurmi oli viikonlopun ajan peitettynä hieman kovemmalla materiaalilla, kun paikalle saapui Ruoka ja Koti 2010 –messuja varten kymmeniä näytteilleasettajia, joukko alalla...



SIIVU.fi mukana messuilla

9.11.2010

Urheiluhallina toimivan Karhuhallin tekonurmi oli viikonlopun ajan peitettynä hieman kovemmalla materiaalilla, kun paikalle saapui Ruoka ja Koti 2010 –messuja varten kymmeniä näytteilleasettajia, joukko alalla tunnettuja ammattilaisia, suosittuja TV-kokkeja sekä satoja messukävijöitä. Nimensä mukaan ruokailuun ja kotiin painottuvassa tapahtumassa oli kuitenkin hyvin tilaa myös opiskelijoiden eduille, Siivu.fi:lle.

Tavoitteena lisätä tunnettuutta

Aitiopaikalle messuhallin keskustaan pystytetyllä Siivu.fi -ständillä oli sunnuntaina puolen päivän aikoihin käynyt hyvin vierailijoita ja kävijämäärä tuntui vain kasvavan mitä pidemmälle päivä eteni.

- Tärkeimpänä syynä messuille lähtemiselle oli Siivu.fi –brändin tunnettuuden kasvattaminen. Lisäksi sen sijaan, että korkeakoulut ikään kuin kilpailisivat samalla alueella toisiaan vastaan, yhteistyön avulla koulut pystyvät tehokkaammin lisäämään tietoisuutta sekä tavoittamaan yhä useampia opiskelijoita, kertoivat Marika Mykrä Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja Minka Leino Porin yliopistokeskuksesta.

Vaikka suurin osa messukävijöistä ei suoranaisesti ollut Siivu.fi:n ensisijainen kohderyhmä, Mykrä ja Leino olivat sitä mieltä, että on hyvä lisätä brändin tunnettavuutta myös esimerkiksi vanhempien keskuudessa. Tällöin tulevien opiskelijoiden äidit ja isätkin tiedostavat etuja ajavan järjestön esikoisen muuttaessa omilleen opiskelujen perässä.

Pyöräytä itsellesi uusi ammatti

Etenkin paikalla ollut värikäs onnenpyörä kiinnitti monen ohikulkijan mielenkiinnon. Pyörää pyöräyttämällä oli mahdollista löytää itselleen uusi ammatti Satakunnan korkeakoulujen laajasta valikoimasta. Kokeilijoita olikin laidasta laitaan ja vaikka moni vanhempaa sukupolvea edustava epäili ammatin vaihdoksen olevan jo liian myöhäistä, mukana oli myös nuoria pyöräyttelijöitä. Heidän keskuudessa tulevaisuuden ala oli usein vielä hämärän peitossa.

Vanhempiensa kanssa paikalle saapunut 13-vuotias Samppa pyöräytti itsensä fysioterapeutiksi, mutta ei osannut vielä kertoa tulevaisuuden ammattihaaveistaan. Sampan vanhemmat kuitenkin kiinnostuivat heille ennalta tuntemattomista Siivu.fi:n tarjoamista eduista ja ottivat esitteitä mukaan vanhemmalle pojalleen.

Myös paikalla ollut 18-vuotias abiturientti Josefiina päätyi onnenpyörän luo ja sai lopulta pyöräytettyä ammatikseen tradenomin.

- Onnenpyörä kiinnitti huomioni, mutta todellisuudessa minua kiinnostaisi enemmän esimerkiksi luokanopettajan ammatti. Siivu.fi on ennestään tuttu minulle, kertoi Josefiina.


Teksti ja kuvat: Laura Nyyssölä