Pääkirjoittajavieras Anna-Mari Österlund

25-vuotias Pointer on vireä ja ainutlaatuinen Kaksikymmentäviisivuotias Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry on vahva toimija ja tärkeä osa porilaista yliopistoelämää. Pointer on myös ainoa laatuaan, muissa yliopistokeskuksissa vastaavaa järjestöä ei...


25-vuotias Pointer on vireä ja ainutlaatuinen

Kaksikymmentäviisivuotias Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry on vahva toimija ja tärkeä osa porilaista yliopistoelämää. Pointer on myös ainoa laatuaan, muissa yliopistokeskuksissa vastaavaa järjestöä ei ole. Porissa ollaan muutenkin poikkeuksellisen aktiivisia opiskelijajärjestöjen osalta muihin yliopistokeskuksiin verrattuna, mikä johtunee suurelta osin siitä, että nuoria ja aktiivisia opiskelijoita on paljon.

Tästä(kin) syystä on tärkeää, että Porissa säilyy täydennyskoulutuksen ja maisterinopintojen lisäksi myös mahdollisuus kokonaisten tutkintojen suorittamiseen. Pointer ry toimii aina, kun opiskelijoita vain talossa on, mutta tämä on huomattavasti haasteellisempaa mikäli opiskelijat suorittavat vain ylempiä tutkintoja. Tämä johtaa suurella todennäköisyydellä myös osallistumis- ja vaikuttamisaktiivisuuden tippumiseen. Maisterivaiheen opiskelijoiden määrän kasvaessa pitää myös Pointerin sopeutua opiskelijoiden tarpeisiin.

Marraskuussa ei kuitenkaan huolehdita tulevaisuudesta, vaan juhlitaan saavutettua, kun Pointer ry viettää 25-vuotisjuhliaan 22.-23. päivä. Ohjelma alkaa yliopistokeskuksen pääaulassa kutsuvieraille tarkoitetulla cocktail-tilaisuudella, jossa myös esitetään mahdolliset tervehdykset ja onnittelut Pointerille. Iltajuhlaa vietämme Noormarkun klubilla. Tila asettaa omat rajoitteensa, mutta toivomme että saisimme kutsuttua mahdollisimman paljon opiskelijoita mukaan juhlimaan kanssamme. Akateeminen iltajuhla on arvokas tapahtuma, jota Pointer tarjoaa opiskelijoilleen vasta toista kertaa ja vain viiden vuoden välein.

Kannattaa myös huomata, että Pointerin ilme on uudistunut. Uusi logo ja muu graafinen ilme julkistetaan virallisesti 25-vuotisjuhlilla, mutta tyyliä voi jo nyt nähdä haalarimerkeissä ja tiedotteissa. Ensi vuonna panostammekin markkinointiin, jotta uusi logo ja entistä ehompi Pointer näkyvät ja tulevat tutuiksi opiskelijoidemme keskuudessa.

Anna-Mari Österlund

Kirjoittaja on Pointer ry:n opiskelijasihteeri. Hän toimii ainakin lukuvuoden loppuun Miina Salmisen äitiyslomasijaisena. Österlund on yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja ollut aktiivinen opiskelijapolitiikassa ja ainejärjestötoiminnassa opintojensa alusta saakka.