Pääkirjoitus: UCPori Klubin onnen tunnit

UCPori Klubin onnentunnit jatkuvat Yliopistokeskuksen eri yksiköissä on pitkät perinteet elinkeinoelämäyhteistyön tekemisessä. Se sisältyy vahvasti yliopistokeskusten rooliin ja tehtäviin. Silti aina on varaa vielä piirun verran parantaa! En usko,...


UCPori Klubin onnentunnit jatkuvat

Yliopistokeskuksen eri yksiköissä on pitkät perinteet elinkeinoelämäyhteistyön tekemisessä. Se sisältyy vahvasti yliopistokeskusten rooliin ja tehtäviin. Silti aina on varaa vielä piirun verran parantaa! En usko, että kaikki satakuntalaiset yritykset vielä tietävät missä kaikissa eri teemoissa yliopistokeskuksessa on huippuosaamista. Tai ihan kaikki eivät vielä varmastikaan tunne miltä eri aloilta yliopistokeskuksesta valmistuu kandi- ja maisteritason osaajia.

Tätä tarkoitusta varten yliopistokeskuksessa perustettiin viime vuonna UCPori Klubi, jonka toiminta polkaistiin käyntiin syksyllä TiedeAreenan yhteydessä järjestetyllä Happy Hour –tilaisuudella. UCPori Klubin tarkoituksena on syventää nykyisiä tutkimus- ja kehittämiskumppanuuksia, luoda uusia yhteistyösuhteita satakuntalaisyritysten kanssa, edistää valmistuvien maisterien ja diplomi-insinöörien työllistymistä Satakuntaan ja edistää akateemista yrittäjyyttä.

UCPori Klubi järjestää klubitilaisuuksia, ensisijaisesti teemabrunsseja muutaman kerran vuodessa. Asiantuntijoina brunsseilla on yliopistokeskuksen asiantuntijoita. Brunssien tavoitteena on lisätä tietoa yliopistokeskuksen asiantuntemuksesta ja antaa osallistujille konkreettisia työkaluja oman toimintansa kehittämiseen. Palautteet ensimmäisistä tietoturva- ja brändibrunsseista ovat olleet hyvin positiivista ja kanta-asiakkuuksiakin on jo syntynyt eli meillä on aktiiviklubilaisia.

Klubilaiset ovat olleet myös meihin jo aktiivisesti yhteydessä, tehneet aloitteita yhteistyöstä ja kutsuneet meitä vastavuoroisesti kylään. Klubin uutena toimintamuotona ovat käynnistyneet yliopistokeskuksen opiskelijoiden yritysvierailut satakuntalaisiin yrityksiin. Klubikonsepti näyttää toimivan ja klubin onnentunnit jatkuvat!

Vielä ei suinkaan ole myöhäistä liittyä mukaan. Toivotamme kaikki satakuntalaisten yritysten ja yhteisöjen jäsenet tervetulleeksi tutustumaan yliopistokeskukseen ja keskuksen monipuoliseen osaamiseen.

Liity Klubiin ja ilmoittaudu brunsseille osoitteessa www.ucpori.fi/klubi

Ulla Hytti

Yrittäjyysprofessori

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö