Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 5.3.2012 Saan UCPoriNewsin ohjakset hienossa tilanteessa käteeni. Edeltäjäni Piritta Huhta määritteli hyvin verkkolehden linjoja ja sain seurata rivitoimittajana hänen työtään noin puolentoista vuoden ajan. Nopealla aikataululla sain...


Pääkirjoitus

5.3.2012

Saan UCPoriNewsin ohjakset hienossa tilanteessa käteeni. Edeltäjäni Piritta Huhta määritteli hyvin verkkolehden linjoja ja sain seurata rivitoimittajana hänen työtään noin puolentoista vuoden ajan. Nopealla aikataululla sain viestejä kiinnostuneilta avustajilta, ja nyt verkkolehdellä on taas tutunoloinen kompakti ja tehokas toimituskunta. Tästä on hyvä jatkaa.

Monipuolisuus avainsanana

Nyt kun ensimmäinen ohjaamani UCPoriNews on paketissa, on hyvä hieman röyhistellä rintaa ja todeta, että tästä tuli juuri sellainen kuin ajattelinkin. Porin yliopistokeskus on erittäin monipuolinen, mikä taasen aiheuttaa journalistisen tasapuolisuuden kannalta haasteita. Ensimmäiseen numeroon onnistuimme saamaan kuitenkin heti monipuolisesti asiaa eri yksiköistä, yhteistyötahoista kuin aina virkistävää opiskelijanäkökulmaakin. Ja alumnikolumnin vuoden ensimmäinen vieras Hanna Kousa juuri kertookin, että monipuolisuus on yliopistokeskuksen valtti. Niinpä pidämme myös jutut mahdollisimman monipuolisina niin aiheiltaan kuin näkökulmiltaankin.

Mielenkiintoisia kasvoja

Olen työskennellyt nyt toimittajana yhteensä kahdeksan vuoden ajan eri lehdissä, ja vuosien varrella on tullut hyvin esille se, mikä lehtimiehen työssä on hienointa. Ei se, että pääsee korttia vilauttamalla ilmaiseksi jonon ohi, eikä edes ilmaisen viinan cocktail-tilaisuudet. Vaan ne lukuisat mielenkiintoiset ja erilaiset ihmiset, joita työssään tapaa päivittäin. Kaikilla heillä on hieno tarina kerrottavana jutuksi asti, jos vaan löytää oikean näkökulman. Ja mikäs sen parempi paikka etsiä mielenkiintoisia ihmisiä kuin Porin yliopistokeskus. Tulevissa lehdissä tavoitteemme onkin saada entistä enemmän mielenkiintoisia kasvoja haastateltaviksi.

Kevättä kohti,
Iiro Lehtonen