Palveluvastaava todellinen moniosaaja

PALVELUVASTAAVA TODELLINEN MONIOSAAJA22.1.2006Merja Lehtonen aloitti työt yliopistokeskuksen palvelukeskuksessa 2,5 vuotta sitten. Palveluvastaavan tehtäviin kuuluu muun muassa asiakaspalvelu, tilavarauspalvelut, viestintä, laskenta-asiat ja...


PALVELUVASTAAVA TODELLINEN MONIOSAAJA

22.1.2006

Merja Lehtonen aloitti työt yliopistokeskuksen palvelukeskuksessa 2,5 vuotta sitten. Palveluvastaavan tehtäviin kuuluu muun muassa asiakaspalvelu, tilavarauspalvelut, viestintä, laskenta-asiat ja järjestelmien ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Nettisivujen päivittäminen, atk-tuki ja lehti-ilmoitusten tekeminen ovat osa monipuolista tehtäväkenttää.

Asiakaspalveluun ja palavereihin kuluu joskus koko työpäivä, vaikka ne muodostavat noin 20 % työtehtävistä. - Esimerkiksi palvelulaskuja lähtee joka kuukausi 160.000 euron arvosta ja laskuttaminen valmistelutöineen vie oman aikansa, Merja kertoo. Laskutettavaa riittää, sillä Palvelukeskus toimii yliopistoyksiköiden vuokranantajana, hoitaa merkittävän osa yliopistokeskuksen yhteishankinnoista ja toimii yhteisten kustannusten jakajana.

Oppia ikä kaikki

Merjan työtausta on monipuolinen. Hän on toiminut myynti-, viestintä- ja markkinointitehtävissä, tehnyt valokuvia ja somistanut näyteikkunoita, laskenut ja maksanut palkkoja sekä toiminut kurssisihteerinä ja opiskelijavalintatehtävissä. Pisimmät työsuhteet ovat olleet tietotekniikka-alan yrityksessä ja valokuvausliikkeessä. - Nykyisessä työssäni saan hyödyntää kaikkea osaamistani, Merja iloitsee.

- Jos yliopistokeskus olisi ollut Porissa ylioppilaaksituloni jälkeen, olisin tullut tänne opiskelemaan, sanoo Merja, joka ei halunnut muuttaa Satakunnasta pois. Nyt takana ovat laskentaopinnot kauppaopiston kolmivuotisella iltalinjalla, kaksi oppisopimuskoulutusta, viestinnän erikoistumisopinnot ja useita atk-ohjelmistokursseja. Aktiivinen kouluttautuminen ja työnkuvan kehittäminen on aina ollut Merjalle tärkeää. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa erityisesti graafisen osaamisen syventäminen ja laskenta-alan lisäopinnot.

Merjan perheeseen kuuluu aviomies ja kolme lasta. Lasten harrastukset ovat innostaneet molemmat vanhemmat mukaan seuratoimintaan. Paikallisen jalkapalloseuran toiminnassa Merja on ollut mukana puheenjohtajana ja joukkueenjohtajana. Seuratoiminnan kehittämisprojektin vetäjän kaksivuotinen työ palkittiin vuosi sitten: vireä ja aktiivinen yhdistys sai Nuori Suomi Sinetin merkkinä laadukkaasta työstä lasten ja nuorten hyväksi.

teksti ja kuvat: Eeva Sinerjoki