Pehmeää laskeutumista Poriin

Vaihto-opiskelijoita TTY:lle ja Turun kauppakorkeakoululle Porin yliopistokeskuksessa on tänä vuonna näkynyt tavallista enemmän vaihto-opiskelijoita, kun kansainvälistämishankkeen ensimmäiset vaihto-opiskelijat tulivat syksyllä Karhukaupunkiin....

Vaihto-opiskelijoita TTY:lle ja Turun kauppakorkeakoululle

Porin yliopistokeskuksessa on tänä vuonna näkynyt tavallista enemmän vaihto-opiskelijoita, kun kansainvälistämishankkeen ensimmäiset vaihto-opiskelijat tulivat syksyllä Karhukaupunkiin.

Syksyllä saapunut vaihto-opiskelijoiden joukko opiskeli Tampereen teknillisen yliopistossa ja Turun kauppakorkeakoulussa.

Tutorit opintojen alkua helpottamaan

Vaihto-opiskelijoiden arkea Porissa helpottivat KV-tutorit.

Turun kauppakorkeakoulun KV-tutorina häärinyt Jani Wahlman halusi tarjota vaihto-opiskelijoille parempaa opastusta kuin sai itse vaihdossa ollessaan.


- Minulle sanottiin, että tässä ovat tutorit, ottakaa heihin ongelmatilanteissa yhteyttä. Lähetin sähköpostia, mutta en ole vielä tähän päiväänkään mennessä saanut vastausta. Halusin, että vaihtarit saisivat pehmeän laskeutumisen Poriin.

- Vaihdossa ollessani pääsin myös tutustumaan kansainväliseen meininkiin ja tykkäsin siitä. Tahdoin sitä tännekin, joten se oli yksi syy, miksi halusin KV-tutoriksi, Kuala Lumpurissa vaihdossa ollut Wahlman miettii.

Myös TTY:n puolella tutorointia hoitaneen Toni Setäsen ajatukset olivat samansuuntaisia.


- Olen aikaisemmin ollut ammattikorkeakoulussa KV-tutorina ja aina kansainväliset jutut ovat kiinnostaneet. Siitä saa kokemusta ja ehkä vähän pääsee muistelemaan omia vaihtokokemuksia, Itävallassa vaihdossa ollut Setänen pohtii.

Vaihtarit viihtyneet

Sekä Setänen että Wahlman ovat vakuuttuneita siitä, että yliopistokeskuksen vaihto-opiskelijat ovat viihtyneet Porissa.


- Kaikki ovat ainakin kehuneet. Erityisen tyytyväisiä he ovat olleet siitä, miten koulu on pitänyt heistä huolta, esimerkiksi joustavuudessa kurssien suhteen, Setänen kertoo.

- Kaikki ovat päässeet hyvin mukaan suomalaiseen elämänrytmiin. Yksi jopa aloitti taekwondon paikallisessa seurassa, Wahlman jatkaa.

Kevääksi yliopistokeskukseen saapuu uusi joukko vaihto-opiskelijoita, kun taas vanhat palaavat kotimaahansa. Setänen ja Wahlman jatkavat molemmat tutoreina myös keväällä.

Kaksikon kokemukset tutoroinnista ovat olleet positiivisia.


- Olen tutustunut tosi mahtaviin tyyppeihin. Ammattikorkeakoulussa tutoroidessani vaihtariporukka jäi vähän harmaaksi massaksi. Tällä kertaa olen päässyt tutustumaan ja viettämään heidän kanssaan paljon enemmän aikaa, Setänen päättää.

Teksti: Timo Riihentupa