Piilaaksossa kylässä

Huikea kokemus Porin yliopistokeskuksessa järjestettävässä General Executive MBA:ssa yksi olennainen osa on koulutus kansainvälisessä ympäristössä. Tänä keväänä opiskelijat saivat huikean kokemuksen, kun opintojakso suuntautui Yhdysvaltojen...


Huikea kokemus

Porin yliopistokeskuksessa järjestettävässä General Executive MBA:ssa yksi olennainen osa on koulutus kansainvälisessä ympäristössä. Tänä keväänä opiskelijat saivat huikean kokemuksen, kun opintojakso suuntautui Yhdysvaltojen länsirannikolle.

- Ohjelman yksi kokonainen opintojakso järjestettiin Yhdysvalloissa Stanfordin yliopistossa. Yhteistyökumppanimme yliopistossa on Media X -organisaatio, jonka laajasti tunnustettu innovaatiotoiminnan asiantuntijajoukko antaa ohjelman aikana osallistujille ainutlaatuisen innovaatio-osaamisen ja -johtamisen koulutuspaketin, koulutuspäällikkö Tiina Ikala kertoo.

Google, Cisco...

Maaliskuussa järjestetty kymmenpäiväinen matka vei opiskelijat unohtumattomiin paikkoihin. He pääsivät vierailemaan huippukoulutuslaitoksissa ja -yrityksissä. Kun vierailukohteina olivat muun muassa Google ja Cisco Systems, ei matkan antoisuudesta jää epäilystäkään. Matkaajat innostuivat Palo Alton, San Josen ja San Franciscon luovasta ilmapiiristä niin, että aloittivat aamunsakin yhteislenkillä.

- Matka oli kokonaisuudessaan mahtava kokemus. Piilaakson kulttuuri ja ilmapiiri ovat todella uniikkeja, ja oli hieno mahdollisuus päästä paikan päälle kokemaan ne. Stanfordin yliopistolla suoritetut opinnot sekä yritysvierailut jäivät erityisesti mieleen. Unohtamatta tietenkään matkaseuraa ja tapaamiamme ihmisiä. Uskon, että matka muutti minua ihmisenä pysyvästi, General EMBA-opiskelija Jussi Kivioja kertoo.

Konkreettista hyötyä

Jussi Kiviojan mukaan ennen matkaa käydyt EMBA-opinnot antoivat erittäin hyvät valmiudet matkalle. Ja aiemmin kuullut opit vain kiteytyivät matkan varrella.

- Moni opittu asia sai konkretiaa ympärilleen muun muassa yritysvierailuilla. Matkalla saadut uudet opit olivat erilaisia kuin Suomessa, mutta täydensivät hienosti toisiaan.

Nakkila Groupin liiketoimintajohtajana ja varatoimitusjohtajan toimiva Kivioja näkee, että hihaan tarttui tärkeitä oppeja.

- Vastaan yrityksemme liiketoiminnan kehittämisestä. Uskon, että suurin lyhyen ajan hyöty matkasta tulee koetun kulttuurin ja asenteen kautta. Pitkällä tähtäimellä hyödyt tulevat varmasti vielä paremmin esiin nimenomaan liiketoiminnan uudistamisen ja kehittämisen näkökulmasta, mihin matka antoi loistavat eväät.

Teksti Iiro Lehtonen