Pointer ry:lle uusi hallitus 2008

Uusi puheenjohtaja haluaa kasvattaa opiskelijoiden edunvalvontatyön painoarvoa

Pointerilla edessään haastava vuosi

Porin ylioppilasyhdistys Pointer sai uuden puheenjohtajan Tampereen yliopiston Porin yksiköstä, kun opiskelijajärjestön ruoriin astuu ensi vuoden alusta lähtien 20-vuotias Wilhelmina Sederholm. Toista vuotta sosiologiaa pääaineenaan opiskeleva Sederholm on ollut nyt lopettavassa hallituksessa tapahtumavastaavana.

– Olen ollut hallituksessa jo yhden kauden ja tuntui siltä, että olen valmis uusiin haasteisiin. Mietin asiaa kuitenkin aika pitkään, sillä puheenjohtajuus tuntui isolta harppaukselta. Toisaalta olen tapahtumavastaavana ollut luomassa paljon suhteita ja nähnyt läheltä hallituksen toimintaa, hän perustelee suostumistaan järjestön johtoon.

Yliopistolakiuudistus uhkana


Wilhelmina Sederholm sanoo haluavansa tehdä Pointerista entistä enemmän ylioppilaskunnan kaltaisen toimijan. Tapahtumat tulevat olemaan osa Pointerin toimintaa, mutta opiskelijoiden edunvalvontatyön painoarvo tulee kasvamaan.

–Tuleva yliopistolakiuudistus on iso asia meille, koska haluamme jatkossakin taata opiskelupaikat täällä Porissa. Yliopistolaissahan ei tällä hetkellä mainita yliopistokeskuksia lainkaan, Sederholm muistuttaa.

Muita tulevan kauden tärkeitä asioita ovat Sederholmin mielestä yo-pohjaisen koulutuksen turvaaminen yliopistokeskuksessa sekä opiskelijatalohankkeen loppuun saattaminen.

– Jos yo-pohjainen koulutus lähtee Porin yliopistokeskuksesta, tänne ei paljon silloin enää jää. Olisi tärkeää luoda hyvät suhteet emoyliopistoihin. Jos emoyliopistot saadaan vakuutettua koulutuksen tarpeellisuudesta, oltaisiin täällä Porissa vähän paremmissa olosuhteissa. Silloin energia ei mene siihen, että todistelemme vain olemassa oloamme, Wilhelmina Sederholm sanoo.

Myös aikuisopiskelijoiden järjestö

Wilhelmina Sederholm toivoo, että Pointerin toiminta tavoittaisi myös aikuisopiskelijat, joita on iso osa Porin yliopistokeskuksen opiskelijoista.

– Aikuisopiskelijat haluavat varmasti vaikuttaa koulutuspoliittisiin asioihin. Meidän tarvitsikin koota myös aikuiset opiskelijat yhteen. Tässä muun muassa Lapsellisten ja ei niin lapsellisten –ilta on todettu suhteellisen toimivaksi, Sederholm sanoo.

– Ennen kaikkea toivoisin, että jos asiat pännivät, niin ihmiset voisivat tulla nykimään hihasta ja sanomaan mielipiteensä. Tieto saisi kulkea eteenpäin niiltä, jotka kaipaavat muutosta.

Espoolainen Wilhelmina Sederholm kehuu, kuinka pienessä yliopistoyksikössä opiskelijatoiminnalla on vaikutuksen mahdollisuuksia. Poriin hän sanoo kotiutuneensa hyvin.

– Isäni on kotoisin Porista ja meillä on edelleen mökki täällä. Pori on ollut minulle aina tuttu paikka.

25.11.2008
Teksti: Kati Hiltunen

Pointerin hallitus 2009

Puheenjohtaja Wilhelmina Sederholm (TaY)
Varapuheenjohtaja Jussi Oja (TuKKK)
Rahastonhoitaja Elina Valtonen (TuKKK)
Tapahtumavastaava Katja Oksanen (TaY)
Urheiluvastaava Reija Helenius (TTY)
Tutorvastaava Tiina Mäkelä (TTY)
Kulttuuri- ja graafinen vastaava Hanna Rautio (Taik)
Tiedottaja Ellinoora Helin (TaY)
Sopo/kopovastaava Tommi Iivonen (TY)
Sopo/kopovastaava Jussi Telaranta (TY)