Satakuntalainen Osakunta palkitsi Pointerin

Helsingin yliopiston Satakuntalainen Osakunta myönsi Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry:lle paluumuuttopalkinnon.
Palkinto myönnettiin nyt Pointerille kolmantena ja perusteina sen myöntämiselle on ollut Pointerin aktiivinen rooli Satakunnassa.

Perusteluiden mukaan Pointer on osoittanut merkittävää aktiivisuutta akateemisten työpaikkojen lisäämiseksi sekä elinolojen kehittämiseksi Satakunnassa osallistumalla yhteiskunnalliseen keskusteluun ja verkostoitumalla maakunnan yritysten ja maakunnan kehittymiseen liittyvien yhteisöjen kanssa.

Paluumuuttopalkinto on Aarikan suunnittelema puinen, oikealla etutassullaan Satakuntaan osoittava karhupatsas. Pointer ry sai kunnian noutaa palkinnon Satakuntalaiselta Osakunnalta Helsingistä. Puinen karhu on kiertopalkinto, joka on myönnetty vuodesta 2005 asti paluumuuttopalkintona. Ensimmäisellä kerralla palkinnon saaja oli Satakuntaliitto.

Palkinnon luovutus tapahtui Satakuntatalossa järjestetyssä Satakuntalaisessa Ehtoossa lauantaina 25.10.2008. Palkintoa noutamassa olivat Pointerin puheenjohtaja Malla Toikka, kulttuurivastaava Miretta Kujamäki ja ulkoinen tiedottaja Tuomas Meriniemi. Malla Toikka kertoi kiitospuheessaan osakuntalaisille yliopistokeskuksen ja Pointerin toiminnasta sekä opiskelijatalosta. Puheen kantava ajatus oli kuitenkin kaikille paikalla olijoille yhteinen satakuntalainen peräänantamattomuus ja perusluonne:' Voittoon asti taistellaan, periksi ei anneta milloinkaan!'

Satakuntalainen Ehtoo on osakunnan syksyn pääjuhla. Juhlaan kutsutaan vuosittain kunniavieraaksi jokin Satakunnan kunta. Tällä kertaa juhlan kunniavieraana oli Harjavalta, jonka kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Rauta piti illan juhlapuheen. Ehtoon viihteellisestä tarjonnasta vastasivat Osakunnan kuoro sekä fuksien vuosittain esittämä Piispan surma -näytelmä.

Satakuntalaisen Ehtoon yhteydessä pidettiin poikkeuksellisesti myös inspehtorinvaihtokaronkka, Osakunnan pitkäaikainen inspehtori Kyllikki Tiensuu luovutti tehtävänsä uudelle inspehtorille. Uudeksi inspehtoriksi oli valittu porilaissyntyinen Helsingin yliopiston ensimmäinen vararehtori Hannele Niemi.

Pointer ja Satakuntalainen osakunta ovat jo vuosia olleet yhteydessä toisiinsa ja palkitsemisen myötä yhteydenpito varmasti vielä lisääntyy. Molemmilla toimijoilla on yhtenevät päämäärät, erityisesti opiskelijoiden valmistumisen jälkeen. Toiveena on, että Satakunta pystyy jatkossa tarjoamaan yhä useammalle korkeakoulutetulle työpaikan valmistumisen jälkeen. Molemmat myös kokoavat eri alojen opiskelijat yhteen, Pointer yliopistokeskuksen sisällä ja osakunta Helsingissä.

Satakuntalaisen osakunnan tarkoituksena on koota Helsingissä opiskelevat Satakunnasta kotoisin olevat, tai satakuntamieliset, opiskelijat. Osakunnalla on käytössään upea Satakuntatalon osakuntahuoneisto Helsingin keskustassa, Lapinrinteessä. Satakuntatalossa on myös opiskelija-asuntola, joka toimii kesäisin hostellina.

Puinen karhu on tällä hetkellä sijoitettuna kunniapaikalle Pointerin tilan 173 palvelutiskille.

Teksti ja kuvat: Tuomas Meriniemi
31.10.2008